Procurile informacije o Stalker: Lost Alpha modu

Procurile informacije za Stalker: Lost Alpha mod

Prije nekoliko mjeseci se počelo pričati o modu za Stalker, naziva Lost Alpha. On je zapravo najmeravao oživiti ranu verziju igre koja je imala znatno veću površinu i razne ostale mogućnosti koje su izostale iz izdanog Shadow of Chernobyla. Sada imamo nove informacije.

Jučer su iz mađarskog developera Dezowavea objavili kako su neki testeri u javnost pustili beta verziju, zbog čega su developeri izrazito ljutiti. Developerski tim je ogorčen prvenstveno zato jer je verzija koja je procurila stara pet mjeseci, odnosno datira od 5. studenog, te samim time ne prikazuje vjerno što se sve od onda napravilo sa projektom. Prisutni su razni bugovi, te je grafički aspekt u dijelovima nedovršen.

Što je još gore za developere, ovo je ubilo svaku nadu da Lost Alpha postane službeni dodatak za Stalker, koji bi se plaćao. To je navodno dogovoreno sa developerima originalnog Stalkera iz CSG Game World studija, pod uvjetom da “mora biti dovoljno kvalitetno”. Posao nije propao sa apsolutnom sigurnošću, ali šanse da se sada ostvari su izuzetno male.

Možda jedina dobra stvar iz cijele ove priče je ta da će zbog ovog propusta Dezowave službeno mod izdati već 26. travnja. Iako će biti osjetno bolja od onoga što je trenutno “vani”, developeri su rekli da se na mod gleda kao na “early access”, odnosno nepotpunu verziju koja će naknadno dobivati razne patchove i updateove nakon izdavanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 03:27