Ovako će izgledati strategije budućnosti

Stardock vam je možda poznat po igrama Sins of a Solar Empire ili Galactic Civilizations, a tijekom CES-a je ovaj izdavač odlučio pokazati svoj novi engine namijenjen stvaranju strateških igara.

Ovaj 64-bit engine nosi naziv Nitrous, a tijekom prezentacije na sajmu se pokazao kao zaista poseban. Tijekom demonstracijskog videa je bilo moguće vidjeti grupe svemirskih brodova tijekom borbe, a u nastavku možete pogledati slike ovog enginea te se uvjeriti kako odlično isti izgleda.

nitrous_4

“Simulacija je primjer pravog gameplaya”, rekao je Adam Biessener, brand manager u Stardocku. “Svaki od ovih brodova je poseban entitet s vlastitom umjetnom inteligencijom, svojim odlukama o pucanju te svaki prati svoje neprijatelje. Svaki pucanj je individualno modeliran. Zapravo smo htjeli kreirati engine koji će otvoriti nova vrata za timove koji razvijaju strateške igre. Mnogo je enginea na tržištu, ali mnogi su napravljeni za FPS igre. Mi smo htjeli napraviti engine koji može prikazati tisuće jedinica odjednom”, dodao je.

Zanimljivo je da je prikazani demo vrtio gotovo deset tisuća jedinica, a igra se cijelo vrijeme vrtjela pri solidnih 30 sličica u sekundi.

Stardock već ima tri igre u izradi na novom engineu, a sigurni smo da će se još razvojnih timova uskoro odlučiti započeti svoje projekte na Nitrousu. Uskoro se očekuje i demo za javnost pa ćemo svi imati priliku vidjeti kako Nitrous izgleda, a nadamo se uskoro i zaigrati prve strateške igre nove generacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. lipanj 2024 06:11