BOJKOT

Nintendo obustavlja online prodaju igara u Rusiji i gasi svoje urede u toj zemlji

Promjene, koje su stupile na snagu u srijedu, slijede Nintendovu obustavu isporuka proizvoda Rusiji u ožujku 2022. nakon invazije na Ukrajinu

 ISAAC LAWRENCE/AFP
Ruski kupci još uvijek mogu ponovno preuzeti prethodno kupljeni sadržaj, ali se ne mogu izvršiti nova plaćanja ili stvoriti nove račune

Japanski div Nintendo objavio je da obustavlja prodaju igara u Rusiji putem svoje online trgovine i gasi svoje poslovanje u sve izoliranijoj zemlji.

Promjene, koje su stupile na snagu u srijedu, slijede Nintendovu obustavu isporuka proizvoda Rusiji u ožujku 2022. nakon invazije na Ukrajinu.

Ruski kupci još uvijek mogu ponovno preuzeti prethodno kupljeni sadržaj, ali se ne mogu izvršiti nova plaćanja ili stvoriti nove račune, priopćio je Nintendo.

Nakon obustave isporuke i "kao rezultat ekonomskih izgleda, Nintendo of Europe odlučio je ugasiti poslovanje svoje ruske podružnice", navodi se u priopćenju.

"Podaci o plaćanju povezani s Nintendo računima, poput podataka o kreditnoj kartici ili PayPal računu, izbrisani su iz sigurnosnih razloga", dodaju.

Raste broj multinacionalnih kompanija koje u potpunosti ili djelomično obustavljaju svoje poslovanje u Rusiji od početka rata u Ukrajini.

Neki su kao razlog naveli poslovne poteškoće, a drugi su ovaj potez izravno povezali s bijesom zbog odluke ruskog predsjednika Vladimira Putina da pošalje snage u Ukrajinu u veljači prošle godine.

Nintendov konkurent Sony obustavio je isporuke softvera i hardvera u Rusiju i poslovanje tamošnjeg PlayStation Storea u ožujku 2022. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:03