COUNTER-STRIKE

Hrvatska dobila predstavnike na europskom finalu esports turnira Red Bull Flick

Marko “Maki” Mijatović i Gabrijel “Šego” Šego
 Red Bull Flick
Marko “Maki” Mijatović i Gabrijel “Šego” Šego najbolji su hrvatski kanteraški par, a titulu su osvojili pobjedom u Petrčanima

Marko “Maki” Mijatović i Gabrijel “Šego” Šego najbolji su hrvatski kanteraški par, a titulu su osvojili pobjedom u Petrčanima na velikoj završnici domaćeg izdanja Red Bull Flicka. Sljedeći korak je obračun s europskom konkurencijom, a ulog je nastup na “svjetskom prvenstvu” u Helsinkiju na turniru čiji je nagradni fond respektabilnih 50.000 eura.

“Pripremali smo se, vježbali smo na mapama koje su bile dostupne online. Išli smo na pobjedu i tako je završilo.”, s pravom je samouvjereno izjavio “Maki”, a nadovezao se “Šego”, drugi član ekipe Tigrovi: “Nadamo se odlasku u Helsinki na Pro AM Red Bull Flick Invitational, ali i da ćemo zaigrati protiv NiKe i HuNtera iz G2 Esportsa.”

Red Bull Flick je Counter-Strike:Global Offensive turnir koji se održava od 2019. godine i na gaming-pozornici je stekao brojne obožavatelje. Od amatera i poluprofesionalnih igrača u dva-na-dva turniru traži se gotovo savršenu igru na posebno dizajniram mapama. Očekuje da će ovogodišnji Red Bull Flick okupiti više od 45.000 sudionika diljem svijeta iz više od 30 zemalja, koliko je ih je sudjelovalo prošle godine.

image
Marko “Maki” Mijatović i Gabrijel “Šego” Šego
Red Bull Flick

Jedinstvena stvar kod ovog natjecanja je format dva-na-dva umjesto uobičajenih pet-na-pet. Važno je imati dobrog partnera u brzoj akciji na manjim i lakše dostupnim mapama. Nakon odigranih hrvatskih online kvalifikacija završnica je održana u hotelu Falkensteiner Punta Skala u Petrčanima.

Osim naših pobjednika sudjelovali su još: Filip “DEPRESHN” Jarkić i Ermin “rrevy” Kardović, zatim Krunoslav “Salted” Katalinić i Luka “brky” Brkanac te Zvonimir “zRose” Roso i Roko “rbfurious” Barišić.

Nagradni fond za završnicu povećan je na čak 50.000 eura, kao što smo već rekli, a službeni ambasadori Red Bull Flicka za ovu godinu su i zvijezde G2 Esportsa Nikola “NiKo” Kovač i Nemanja “huNter” Kovač. Finale je 20. studenog u Helsinkiju, a za postati prvakom Red Bull Flicka morat će se pobijediti i profesionalne kanteraše.

Sve ekipe koje su sudjelovale na LAN završnici u Zadru kući su se vratile s vrijednim nagradama, a “Šegu” i “Makija” najveća tek čeka - velika pozornica u Helsinkiju i obračun za titulu najboljeg kanteraša svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. rujan 2024 06:10