DIRLJIVA PRIČA

FOTO: ULIČNI BRIJAČ Ovaj dobrotvorac svoj slobodni dan provodi nudeći besplatno šišanje i brijanje beskućnicima

 Instagram

Tetovirani skejter Nasir Sobhani (26) ne izgleda na prvu kao istinski dobročinitelj, no odijelo, suprotno od onog što kaže poslovica, ne čini čovjeka. Naime, svakog tjedna on čini čudo na ulicama Melbournea. Taj profesionalni brijač svoj slobodni dan provodi nudeći besplatno šišanje i brijanje beskućnicima.









- Imam nekoliko redovnih mušterija s ulice koje šišam. Snaga ovog što činim jest sagraditi veze s ljudima koji većinu svog vremena provode u izolaciji. Nije baš čest slučaj da moje mušterije sklapaju nova prijateljstva - kazao je za Quartz Sobhani koji je nedavno postao predmetom novog dokumentarca pod nazivom 'Ulični brijač' (The Street Barber).









Fotografije beskućnika prije i nakon šišanja i brijanja objavljuje redovito na svom Instagram profilu.









- Godinama sam radio u brijačnici gdje je prozore prao ovisnik o heroinu. Jednog dana rekao mi je da se ne drogira već mjesec dana i da bi se htio ošišati. Njegova je kosa bila jeko duga i imao je prljave dreadlockse. Dok sam ga šišao podijelili smo svoje životne priče. Kad sam završio jako mu se svidjelo kako izgleda. U tom trenutku shvatio sam da sam ga potaknuo na promjenu jednostavno radeći ono što ionako volim raditi, te da bi to trebao činiti i ubuduće.









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 18:43