MAČAK MERCURY

FOTO: NOVA INTERNET SENZACIJA Kosilica mu je odsjekla prednje šape, ali on je živ, zdrav i stoji uspravno

 Facebook

Mačak Mercury pronađen je u rujnu prošle godine kada je imao samo četiri dana. Bio je potpuno napušten, a čak ni oči nije uspio otvoriti.

On je po svemu jedna posebna maca. Herojski je uspio preživjeti nesreću na kakvu je teško i pomisliti. Kosilica mu je odsjekla obje prednje šape.

Foto: Facebook

Bivši ga vlasnik navodno nije vidio kada se sakrio u visokoj travi. Nakon toga nije znao što bi s njim pa ga je naprosto ostavio da ugine.

Foto: Facebook

Pronašli su ga i zbrinuli njegovi novi vlasnici. Odveli su ga veterinaru, koji mu je uspio spasiti život, a vlasnici su dobili svog novog mezimca. Mislili su ga dati trećoj obitelji na udomljenje, ali su shvatili da se od Mercuryja ne mogu tek tako razdvojiti i zadržali su ga do danas.

Foto: Facebook

'Hranili smo ga po cijele dane, čistili smo mu rane nekoliko puta dnevno sve dok se nisu zatvorile', kaže obitelj na Facebook stranici na kojoj sve zainteresirane redovito obavještavaju o Mercuryjevim aktivnostima.

Foto: Facebook

Mali se mačak, unatoč hendikepu, dobro snalazi u prostoru. S obzirom na nedostatak prednjih, snažno su mu se razvile stražnje šape pa mu je stajanje na njima najmanji problem.

Foto: Facebook

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. srpanj 2024 01:33