DREFT FASHION WEEK

FOTO: Dizajner Lady Gage nagradio studente

Deset finalista studenata TTF-a pokazalo je svoje kreacije, a pobjednica Ema Gašljević sa svojim modelom odlazi na međunarodno natjecanje
 Neja Markicevic/CROPIX

ZAGREB - Prva večer Dreft Fashion Weeka Zagreb, održana jučer u balonu Boćarskog doma, izazvala je golem interes.

Iako je u natkrivenom balonu bilo više od 40 stupnjeva, posjetiteljice, sređene i našminkane kao za modne piste, čekale su gužvajući se na ulazak više od jedan sat. Show je otvorila akademska slikarica Ivana Popović svojom novom kolekcijom, inspiriranom ruskim kostimografkinjama iz ere futurizma.

Balerine na pisti

Umjetnica je ponovno priredila performans uz recitaciju na ruskom jeziku, a balerine u baletnim papučicama zaplesale su modnom pistom i prezentirale šarene kreacije od svile i ručno rađene čipke.

Uz balerine su pistom šetale i obične djevojke normalnih proporcija. Nakon toga birao se pobjednik natječaja “Mladi? Kreativni? Chevrolet!”.

Deset finalista sa studija dizajna Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu pokazalo je svoje kreacije. Pobjedu je odnijela Ema Gašljević s kreacijom plavo-zlatnog kombinezona koji je preko cijele prednje strane imao logo Chevrolet.

Drugo je mjesto osvojila Sanja Švraka s crno-sivom elegantnom kombinacijom, a treće Ana Trišler s futurističkim dizajnom. Novčane nagrade u iznosima od 1200, 500 i 300 eura uručio im je proslavljeni londonski dizajner i zvijezda DFWZ-a Marko Mitanovski, poznat kao dizajner Lady Gage. Kolekcije mladih dizajnera, poput Sonje Brstilo, Anđele Pavleke, Tatjane Livajić, Zrinke Hudi i Mihaele Brajković, nosile su poznate manekenke Aleksandra Grdić, Stefani Hohnjec, Ivana Ergić i Dvina Meler.

Štovateljice u prvom redu

Tropska vrućina natjerala je posjetitelje da koji stupanj manju temperaturu potraže vani. Stoga su poznatiji dizajneri koji su nastupili među posljednjima, poput Louisa De Game, Maje Ašperger, Cristine Miraldi i Krune Jendrijeva, pokazali svoje kreacije pred polupraznom dvoranom.

Modne su revije iz prvih redova ipak uspjele pogledati brojne štovateljice modnih noviteta i događanja, poput Sonje Kovač, Tončice Čeljuske, Nede Parmać, Vanje Mamić, Ivane Vasilj, Sonje Kovač i Mirjane Hrge, a u publici je bio i Goran Giriček.

Fashion week se ovoga vikenda seli u Westgate u kojem će se manekenke slobodno šetati u odjevnim predmetima 36 trgovina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 10:03