DOSTA JE ODMORA

DONIJELI STE VAŽNU NOVOGODIŠNJU ODLUKU? Ovo je deset načina koji će vam pomoći da ne posustanete i da ostvarite svoje ciljeve

 Stock Photo/Colourbox

Kako je 1. siječanj došao, tako je i prošao, a sad je vrijeme da se primite posla i da se novogodišnje odluke pretvore u stvarnost.

No pitanje je na koji način ostvariti svoje ciljeve. Hoćete li uspjeti ove godine ili ćete zapeti na istom mjestu pa iduće Nove Godine obećati istu stvar?

Novogodišnje odluke dobar su način da se izbrišu loše navike i odluke, da se krene ispočetka i da naš život postane bolji, od zdravlja do financija. Nažalost, dobre namjere sam su početak i u stvarnosti se ljudi ne drže svojih odluka i ne postižu zadane ciljeve.

Ako želite da ova godina bude drugačija od prošle, evo što trebate činiti:

1. Zvuči grubo, no ili ćete 100 postotnim trudom uprijeti da ostvarite cilj ili se nemojte uopće truditi. Isto kao što u odanoj vezi ne bi prevarili partnera, tako nemojte varati u nečemu tako važnom kao što su vaše odluke.

2. Nije sve u pobjedi, no željeti pobijediti je ono što se računa. Pobjednici se drže stava 'učinit ću što god je potrebno'. U ime pobjede platit će svaku cijenu i podnijeti bilo kakav teret.

3. Mnogi se zalete u izazov, a onda na prvoj prepreci bježe. Odučite da ćete gurati i dalje naprijed kada se pojavi prva poteškoća. Ako niste spremni na patnju, nećete uspjeti. Morate znati da će biti teško, no da će na kraju trud biti nagrađen.

4. Nemojte se fokusirati na kako nešto učiniti, nego se radije pitajte zašto to činite. 'Zašto želim ostvariti ovaj cilj?' - pravo je pitanje. Odgovor na njega odlučite će hoće li se vaš san oživjeti ili ćete ga u startu pokopati.

5. Budite jasni u tome što točno želite promijeniti. Nemojte samo reći 'Želim izgubiti kilograme', već specificirajte: 'Do 1. ožujka želim izgubiti sedam kilograma. Jest ću zdravo, vježbati svaki dan i posvetiti se svojoj odluci.'

6. Postavite rok koji će vam pomoći da ne odugovlačite. Datum će biti motivacija.

7. Pazite što govorite, jer vaše misli diktiraju vaše ponašanje. Nemojte se prepustiti negativnim mislima koje govore kako je nemoguće ostvariti cilj. Konstantno se pitajte 'Kako da cilj ostvarim?'.

8. Vidjeti znači vjerovati. Primjerice, ako želite smršaviti, zalijepite oko sebe postere vitkih ljudi. Takve slike postavite na vidljiva mjesta. To će vam podsvjesno pomoći da prebrodite teške dane.

9. Imajte nekog tko će vam biti potpora. Ili još bolje, nađite nekog tko je uspio u ostvarenju vašeg cilja i neka vas poduči.

10. Ignorirajte one koji u startu govore da nećete uspjeti i gurajte naprijed. Vjerujte u sebe bez obzira na to što drugi misle ili govore.

Za kraj: ostvariti novogodišnje odluke je vrlo moguće. Pitanje je: Jeste li dovoljno psihički jaki da vam to uspije?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 07:40