Posjetite Varaždinsku županiju i kreirajte vlastitu priču

Dvor Trakošćan

Zahvaljujući vrhunskom smještaju i jedinstvenim sadržajima, Varaždinska županija posljednje tri godine obara turističke rekorde. Sve više gostiju iz Hrvatske, a potom iz Njemačke, Poljske, Slovenije, Italije, ali i skandinavskih zemalja svoj odmor odlučuju provesti upravo u ovoj šarmantnoj županiji na sjeveru Hrvatske.

Time se Varaždinska županija pozicionira kao privlačna „destinacija s pričom“.

image

Drava

Sinisa Sovic/fas/

- Svaki kraj ima svoju priču, a ona se najbolje ogleda kroz manifestacije, odnosno običaje. O “županiji s pričom”, osim njenih prirodnih i kulturnih ljepota, najbolje govore manifestacije kao što su Aquafest u Varaždinskim Toplicama, Špancirfest i Barokne večeri u Varaždinu, Dani lepoglavske čipke, Zeljarijada u Vidovcu, Dani Ludbreške Svete Nedjelje, Dani vrganja u Paki, Žetvene svečanosti, Šlingani dani…

image

Hrana i vino


Te manifestacije svojim sadržajem, gastronomijom i enologijom mame da ih se posjeti i obiđe. Kroz njih se očituje toplina, kreativnost i marljivost ljudi ovog kraja – ističe župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i dodaje:
image

Anđelko Stričak

- Uz sve to, nije na odmet popeti se na najvišu planinu sjevera Hrvatske Ivanščicu, obići Gaveznicu jedini ugasli vulkan u Hrvatskoj, najljepši hrvatski dvorac Trakošćan ili pomoliti se u svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu.

image

Dvor Trakošćan


Spustiti se kajakom ili jahati uz europsku Amazonu, rijeku Dravu, zaplivati u termalnoj vodi u Varaždinskim Toplicama, popeti se do srednjovjekovnih utvrda Grebengrada, Pake ili Čanjeva, prošetati najstarijim hrvatskim arboretumom Opeka u Vinici.
image

Rafting

Mario Knor/


Zato posjetite “županiju s pričom”, istražite sve navedeno, ali i brojne druge skrivene kutke i potom kreirajte svoju priču u “županiji s pričom”. Dobro došli u Varaždinsku županiju! – rekao je župan Anđelko Stričak.
image

Palača

Poziv svima da posjete Varaždinsku županiju upućuje i direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Goran Mališ.

- Jako nas vesele turističke brojke, no nama nije glavni cilj stalno povećavanje broja gostiju. Važnije od toga je imati vrhunske smještajne kapacitete i jedinstvene sadržaje. To je i u skladu s novim odrednicama održivog turizma, a mi na kontinentu najbolji smo primjer te održivosti. Sada se okrećemo najkvalitetnijoj ponudi i potpunom doživljaju naše destinacije s pričom – ističe Mališ.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. rujan 2024 10:13