HIT LJETA

Palazzo hlače - Moraju biti toliko duge da metu pod čak i kada ste na najvišim štiklama

Oblik hlača koje su zaludile modni svijet i prelile se na ulice ove sezone toliko je širok i dugačak da ih miješaju sa suknjama, a ime im je palazzo. Njima su nas prebacili natrag u 1930-e kada su ih nosile filmske dive poput Katherine Hepburn i Marlene Dietrich. Tada je nositi hlače za ženu bilo vrlo kontroverzno, ali nakon što su ih one lansirale, revolucija je počela.

Palazzo hlače ujedno su značile i aristokratski izgled koji je podrazumijevao materijale poput svile i satena i visoke potpetice. One izdužuju siluetu i izgledaju vrlo chic, a osjećaj je kao da hodate u donjem dijelu pidžame, ali izgledate elegantno. Čini se da je odzvonilo skinny trapericama koje koje su vladale godinama. Skrivale su nesavršene trbuhe i stražnjice, a otkrivale noge.

Kod pallazo hlača slučaj je upravo obratan - one otkrivaju vaše nesavršene ženske dijelove - trbuh i stražnjicu - a skrivaju noge. S njima treba stoga biti vrlo oprezan. Jessica Simpson ih je odlučila nositi na jednom od svojih koncerata i dogodila se prava katastrofa.

Elegancija

Nosila ih je na usku majicu s bretelama i stegnula ogromnim remenom pa se njen višak kilograma prelijevao preko ruba remena. Potpuno je promašila cijeli koncept palazzo hlača. One moraju izgledati vrlo prozračno i uz njih ne ide ništa usko i dekoltirano. Ako ste niski, stručnjaci predlažu da vam pallazzo naprosto - skroje. Rub hlača nikako ne bi smio prekrivati cijelo stopalo, jer se tako gubi elegantna silueta. Drugi ključni faktor je da ih nosite uz pete koje će izbalansirati širinu nogavice i vizualno vas produljiti. No, ruku na srce, najbolje stoje vitkim ženama, poput televizijske voditeljice Nevene Rendeli. Ona si može priuštiti model hlača kao što je ovaj jer na njoj uistinu dobro izgleda.

- Super mi je što se ponovo u modu vratio ovaj kroj. Sviđa mi se što su hlače duge i lepršave i ne znaš radi li se zapravo o suknji ili hlačama. U principu ih nosim uz pete, iako i na ravne cipele ove hlače izgledaju dobro - kaže Nevena kojoj je zapela za oko kolekcija takvih hlača koje su prikazali kod Yvesa Saint Laurenta. Njen je stil inače, kako sama kaže, moderan i udoban.

- Volim neke trendove, ali im ne robujem. Pete tako sigurno neću nositi preko dana - istaknula je. Uz elegantnu košulju, pa čak i običnu majicu uvučenu u hlače, palazzo na njoj izgledaju onako kako su i zamišljene - elegantno i udobno.

U paru s košuljama

Na modnim pistama također izgledaju kao da su napravljene za uživanje i slobodno vrijeme, iako su od najfinijih materijala. Izgledaju kao superluksuzne pidžame, ali koje se nose uz svilene bluze i košulje. Za inspiraciju možete baciti pogled na kolekciju Yves Saint Laurenta ili Marca Jacobsa. Bijele, pamučne palazzo hlače kod YSL-a su uparili s košuljama od šifona, dok je Jacobs pronašao inspiraciju u 1970-ima. Njegove široke hlače od ružičaste svile su poput onih Biance Jagger, samo u boji modernih Lolita.

Kod Céline je Phoebe Philo sparila svoje fantastične bijelo-zelene svilene hlače sa svim što joj je došlo pod ruku i tako razbila još jedan stereotip - da se palazzo nosi samo s gornjim dijelom koji je uguran u njih. Ona ih je iskombinirala s predimenzioniranim košuljama koje su padale preko hlača i ravnim sandalama.

Jedno im je svima, međutim, zajedničko - vaše palazzo hlače trebale bi mesti pod čak i kad ste u najvišim platformama. Bolje je, naime, da ove sezone ne posjedujete niti jedan par nego da su - prekratke.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 01:57