MODNE LUTKICE

Stvorili su jedinstvene imidže kojima su nadrasli status djece zvijezda

Neki od njih jedva da govore, ali zato na sebi nose basnoslovno skupe kombinacije

Mnogi od njih jedva govore, ali svojim odjevnim kombinacijama jasno demonstriraju da razumiju koncept ironije a kamoli posljednjeg trenda. U redu, možda su im na putu do tog cilja malčice pomogli njihovi roditelji i stilisti, ali čovjek se ponekad zaista mora podiviti stilu Suri Cruise, Jadena Smitha, Henryja Guenthera Ademole Dashtua Samuela, Romea Beckhama, Kingstona Rossdalea, Lourdes Leon i još nekih malih modnih lutkica, koje su odavno nadrasle status djece glumaca s holivudske A-liste i pop-rock ikona poput Madonne.

Podrapane traperice

“U modnom svijetu ste jedan dan in, a drugi out”, tako, kažu, Heidi Klum cijeli svoj život mudruje o toj poznatoj i, nažalost, okrutnoj životnoj činjenici, koja baš i ne vrijedi za njezina sinčića Henryja budući da ga se često može vidjeti u ultimativnoj it kombinaciji: podrapanim trapericama i, primjerice, prugastoj majci i(li) kariranoj košulji.

Baš kao mama

Iako ima usnice na mamu, ovaj plavi anđelčić naslijedio je od oca talent za kombiniranje nijansi sive. Naravno, riječ je o Knoxu Jolie-Pittu, čija se sestrica Shiloh oblači toliko sofisticirano (omiljene su joj odjevne kombinacije za dječake) da bi je se možda moglo uzeti za primjer svojevrsnog modnog fenomena, ne samo u svijetu mode za djecu već i za kasniju dob.

Odijela Jadena Smitha vjerojatno nisu skrojena na Saville Rowu (možda čak neko od njih i jest), ali ona mladom glumcu kojem neki predviđaju odličnu filmsku karijeru toliko dobro stoje da bi, čak i da ispod njih ne nosi skupe bijele košulje i tanke kravate, sin superstarova Jade Pinkett i Willa Smitha u njima izgledao bezvremeno.

Nije umjesno raspravljati o cijenama u teškim vremenima, ali oni si to svakako mogu, i što također nije nevažno, znaju priuštiti, pa ćemo navesti samo jedan primjer: kad se u prosincu 2009. njezina majka na premijeri jednog filma u New Yorku pojavila u crnoj čipkastoj Dolce&Gabanna haljini na bretele, Lourdes, kći ikone popa Madonne, pokazala je da i ona zna kako se to radi: odjenula je kombinaciju istog dizajnerskog dvojca iz njihove nadolazeće kolekcije proljeće-ljeto 2010. u vrijednosti od 2000 američkih dolara (bež suknja na crne volane iz te kombinacije koštala je 1,295, a majica ispod rokerske kožnate jakne 725 dolara).

Suri modna žrtva?

A da je stvar doista u detaljima, nema boljeg dokaza od ovoga: poznata po ekstravaganciji (ova mala slatkica posjeduje i Salvatore Ferragamo torbicu Sofia koja košta 800 dolara), trogodišnja Suri Cruise poklonica je sjajila za usnice i visokih potpetica, iako se modna princeza (hm, možda će netko prije reći modna žrtva) u posljednje vrijeme fura na prirodni look u kojem su glavni highlight flasteri.

Romeo Beckham možda bi uskoro mogao lansirati vlastitu liniju sunčanih naočala koje su njegov najdraži modni fetiš, 4-godišnji Kingston Rossdale redovito s majkom odlazi na manikuru, dok je 9-godišnja Willow Smith dio brige o svojem looku prepustila Rihanninoj stilistici Mariell Haenn.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 09:30