KOJE SU TO?

MODNI DIKTAT IZ SJEVERNE KOREJE Dobri vođa Kim Jong Un voli 'patike iz Sinuijua'

 AFP PHOTO / KCNA VIA KNS

Tijekom posjeta gradu Rasonu koji je nedavno pogodila velika poplava i u kojem trenutno traje obnova, sjeverno-korejski vođa Kim Jong Un bio je glavna priča zbog patika koje je nosio, prenosi Daily NK.

Fotografija Kim Jong Una objavljena je stranačkom mediju Rodong Sinmun s namjerom da se vođa prikaže 'punim ljubavi' za svoj narod i stanovnike.

'Fotografija Generala (Kim Jong Una) dok nosi te patike, koje čak niti specijalizirana grupa djelatnika na mjestu obnove nije nosila, uzrokovala je takvu pomamu da nitko u ništa drugo nije gledao pa tako ni u druge snimke koje su došle s posjete', rekao je izbor iz sjeverne provincije Pyongan za Daily NK. 'Te su patike iz jedinice 9 tvornice patika Sinuiju', dodao je izvor.

Daily NK

( Fotografija: Daily NK)

Daily NK

( Fotografija: Daily NK)

'Takve patike nose prosječni ljudi na dnevnoj bazi, no one koje se proizvode u Sinuijuu poznate su kao kvalitetnije i stilski rafiniranije', rekao je izvor te dodao da je ta tvornica obuće u cijeloj državi.

Tvornica koja datira još iz ere Kim Il Sunga poznata je po tome što joj je namjena bila proizvodnja obuće za više slojeve sjeverno-korejskog društva. 'Dobiti posao u toj tvornici, pogotovo u jedinici 9 jako je teško i ovisi o tome koliko dobro vam je obitelj politički povezana i koliko ste lojalni stranci. S obzirom na Generalovo zdravlje, za izradu njegove obuće koriste se najfiniji uvozni materijali i tkanine', rekao je izvor za Daily NK.

Patike 'Sinuiju' popularne su na tržištu te se prodaju u dvije varijante, jedne se zovu 'daebali' i namjenjene su 'velikim' nogama, dok se druge zove 'sobali' i namjenjene su 'malim' nogama. Model 'daebali' košta nešto više od 2.5 dolara, a model 'sobali' košta nešto više od 2 dolara.

Model koji je nosio Kim Jong Un je 'sobali', a jedan bivši djelatnik tvornice Sinuiju koji je defektirao iz Sjeverne Koreje kaže da su Kim Jong Unove patike, premda izgledaju kao i svačije ostale, puno kvalitetnije izrađene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:50