LJUBAV NA PRVI KLIK

Andrea i Andrej: Na internetu smo se upoznali zbog sličnog imena

Njihova je priča drukčija od klasičnih priča o upoznavanju cure i dečka. Nisu se upoznali na radnom mjestu, kafiću ili disku. Iako su danas romanse koje su započele preko “žice” sasvim uobičajene, nije baš lako naći par koji je nakon internetske romanse završio u ozbiljnoj vezi, pa u braku s klincima i koji tvrdi da su se odmah “kliknuli” iako se nisu vidjeli i da je veza uživo bila baš onakva kakvu su očekivali chatajući. Upravo to tvrde Andrej (35) i Andrea (32) Tomaš. Upoznali su se prije pet godina kada su sjedeći za kompjutorima na svojim radnim mjestima, u pauzama, počeli chatati. Danas su muž i žena i imaju dvoipolgodišnje blizance Nou i Noemi.

Simpatična poruka

Zašto su baš izabrali jedno drugo za virtualnog partnera? Od barem tisuću profila baš njih dvoje su se spojili. Američki psiholozi govoreći o virtualnom poznanstvu upravo to stavljaju u prvi plan. Kažu da je i kod virtualnih veza kao i kod upoznavanja face to face presudan upravo taj izbor, šansa da pronađeš ili klikneš baš osobu s kojom ćeš pronaći zajednički jezik i ostvariti vezu. Andrej i Andrea počeli su jedno s drugim komunicirati zbog istog imena.

- Visio sam na chatu bez veze, vjerojatno zbog dosade. I onda skužim neku Andreu. Gle, moram se javiti ženi koja se tako zove, pa imamo isto ime - prepričava Andrej Tomaš trenutak kada je odučio uspostaviti kontakt sa sadašnjom ženom.

- Kada sam na zaslonu svoga kompjutera vidjela poruku od Andreja bilo mi je odmah simpatično što se isto zovemo, a i poruka je bila fora. Odmah smo počeli chatati - kaže Andrea.

I tako je počelo. Dva mjeseca svakodnevno su satima izmjenjivali poruke, chatali su malo s posla, više od kuće, žrtvovali dragocjene sate sna kako bi se družili preko neta izmjenjujući misli, ideje, interese i na kraju emocije. Nakon dva mjeseca su se odlučili naći.

- Kada smo se prvi put vidjeli, odmah smo se počeli smijati. Oboje nosimo naočale i volimo upečatljive okvire. Najprije ime, pa izgled, bilo je u isto vrijeme i smiješno i znakovito. Budući smo dva mjeseca svaki dan pričali o apsolutno svemu, znali smo da imamo zajedničke interese, želje i planove i zato smo nakon što smo se upoznali, našu vezu nastavili, a ne započeli - pričaju Andrej i Andrea.

Bez razočaranja

Kažu da od početka svoje komunikacije preko interneta nisu imali nikakve predrasude o planiranju prvog susreta jer su bili maksimalno otvoreni i iskreni jedno prema drugom.

- Sve ono što smo mislili jedno o drugom chatajući svaki dan potvrdilo se i u stvarnom svijetu. Sve je bilo baš onako kako smo zamišljali. To sada zvuči patetično, ali jednostavno smo se kliknuli - kažu Andrej i Andrea.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 19:17