MOJ ŽIVOT KAO STAND UP

Cijeli svijet mi se srušio. Pala sam u tešku depresiju. A onda mi je moja psihologica rekla: najbolji lijek ti je smijeh...

ZAGREB - Moj je život džumbus maksimus iz kojeg ne znam kako ću izaći, ali znam da ću izaći. Život nije crno-bijeli, ima i šarenih strana i na njih želim ukazati svijetu - sa smiješkom kaže Barbara Bunčić, 35-godišnja samohrana majka petipolgodišnjeg Roka, koja je svoj život, svoje padove i uspone odlučila pretvoriti u stand up komediju.

Uvijek postoji izlaz

U posljednjih godinu i pol dana toj tekstilnoj dizajnerici život se preokrenuo naglavačke: rastala se nakon 12 godina veze, s djetetom odselila k prijateljici, a upravo odrađuje i otkazni rok.

Za tri tjedna ostaje bez posla i ne zna što će i kako dalje. No, duboko je uvjerena da će naći izlaz, kao i uvijek do sada.

Bez obzira na sve što joj se dogodilo, Barbara Bunčić nije izgubila duh i smisao za humor. Upravo suprotno - odlučila je svojim životom nasmijati sugrađane i pomoći onima koji se nalaze u sličnoj situaciji iz koje misle da nema izlaza. U petak u 19 sati, u Centru Proventus u Novoj cesti 190, Barbara Bunčić održat će svoj prvi stand up komičarski nastup s jedinstvenom temom: njezin život.

- Ideja se rodila slučajno i prvo je nisam shvaćala ozbiljno. Nakon razvoda, moj je sin prolazio teško razdoblje, a ja to nisam mirno gledala čekajući da vrijeme učini svoje. Odmah sam potražila pomoć na više adresa, a ono što sam trebala našla sam u psihologinji vrtića u koji ide moj sin, Tatjani Gjurković - priča Barbara Bunčić.

Smiješna strana života

Psihologinja Gjurković ujedno je i suosnivačica Centra Proventus.

Tijekom razgovora koje je Barbara vodila s psihoterapeutkinjom svojeg sina, opisujući sve što je prošla, znala ju je nasmijati do suza.

Rekla mi je kako doista rijetki mogu svoju životnu priču ispričati tako komično. Sve su takve priče, pa i moja, turobne i teške, pa je moj komičan način zainteresirao Tatjanu.

Pitala me bih li ja to ispričala tako i drugima, napravila mali stand up. Ideja me iznenadila, ali je pukla, raznijela se i prije nego sam se okrenula došla do realizacije - priča nam Barbara Bunčić dva dana uoči premijere.

Javno i bez srama

Puno je, kaže, o tome razmišljala i shvatila da bi možda njezin način mogao pomoći, olakšati drugim majkama i očevima koji se nalaze u sličnoj situaciji.

- Znam, jako dobro znam koliko je sve to teško, koliko traumatično i koliko bezizlazan život često izgleda. Možda, ako netko javno i bez srama, ispriča kako se osjećao, kako je to prevladao i kako nastoji prevladati, i tome doda zrnce humora, možda nekome drugome olakša, možda mu da neku dodatnu snagu da shvati: hej, nisam sam, ima nas stotine, samo svi o tome šute - kaže Barbara Bunčić.

A Barbari je zadnjih godinu i pol bilo sve osim lako.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2024 17:13