PREACHER

SVEĆENIK, VAMPIR I UBOJITA CURA TRAŽE BOGA KOJI JE ZBRISAO S NEBESA I IZAZVAO KAOS Kultni strip uskoro postaje TV serija

 YouTube / AMC

Kultni strip ‘Preacher’ (Propovjednik) pisca Gartha Ennisa i crtača Stevea Dillona uskoro dolazi na male ekrane u produkciji televizijske kuće AMC, a ovih dana objavljen je i prvi foršpan za nadolazeću seriju.

Radi se o priči koja bez suzdržavanja, na vrlo brutalan način, preispituje tradicionalne vrijednosti, američki san, Boga i religiju, a zbog svojih kontroverznih tema do sada su propali svi prethodni pokušaji ekranizacije.

Još 2006. godine scenarij je preuzela produkcijska kuća HBO, kojoj kontroverzne teme nisu strane, no iako je naručen pilot i scenariji za cijelu prvu sezonu, na kraju se odustalo od snimanja jer bi serija ispala ‘previše mračna i religijski kontroverzna’.

Strip prati propovjednika Jesseja Custera, kojeg zaposjedne božanski duh u vidu moćnog stvorenja Genesis, ploda zabranjene ljubavi anđela i demona. Custer dobije nadnaravne moći i ubrzo dozna da je Bog napustio nebesa i netragom nestao.

Uz pomoć svoje bivše djevojke Tulip, plaćene ubojice, i novostečenog prijatelja Cassidyja, vampira iz Irske, Custer kreće u doslovnu potragu za Bogom kako bi ga pozvao na odgovornost zbog zla i jada koji vladaju svijetom.

Priča potom postaje sve bizarnija i mračnija kritika modernog čovjeka, iskrivljenih društvenih vrijednosti, popularne kulture i medija, ali i ozbiljna kritika religije i svih oblika diskriminacije.

Serija s emitiranjem počinje sljedeće godine, a AMC je za prvu sezonu snimio 10 jednosatnih epizoda, po scenariju Setha Rogena i Evana Goldberga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 18:04