NOVI PROJEKT

Senečić počeo s probama za novu predstavu

 Neja Markičević / CROPIX

Nakon dokumentarnog filma “Serbus Krleža” u čijem je središtu Krležina drama “Gospoda Glembajevi”, redatelj i scenograf Željko Senečić odlučio se i na režiju kazališne predstave pod nazivom “Glembaj”.

Predstava se priprema u koprodukciji sa Zagrebačkim kazalištem lutaka, gdje će se 13. rujna održati i premijera. Riječ je, kaže Senečić, o predstavi sa samo tri lika: oca Ignjata Glembaya glumi Žarko Savić, njegovog sina Leonea tumači Andrej Dojkić, a barunicu Castelli-Glembay Matija Prskalo.

Probe u Koldingu

Redatelj i njegova ekipa - u kojoj su uz glumce još i producent Domagoj Marković, glazbeni suradnik Luka Adam Turjak i pijanist Ljubo Gašparović, koji u predstavi svira Beethovenovu sonatu - već nekoliko dana održavaju probe u kafiću Kolding u Berislavićevoj ulici, koji će početkom srpnja ugostiti i nekoliko pretpremijernih izvedbi ove predstave.

- Redatelj predstave, to jest ja, je slikar. Ambiciozni i netalentirani slikari govore o svojim slikama, uglavnom nerazumljivo ali važno. Pravi slikari izlože svoje slike. To je moj odnos prema predstavi “Glembaj”. Pogledajte predstavu, ne zbog redatelja nego zbog sjajnih glumaca i pisca Miroslava Krleže - naglasio je Senečić.

I televizijski film

Gotova predstava snimat će se i kao televizijski film, a redatelj je otkrio kako postoji mogućnost i da uđe u koprodukciju s Beogradom i tamošnjim kazalištima. U ulozi barunice Castelli-Glembay tada bi volio vidjeti Anicu Dobru, koja je tu ulogu već odigrala u predstavi beogradskog Ateljea 212.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 08:45