HVALJENI ROMAN

‘Sloboštinu Barbie‘, knjigu o odrastanju 90-ih u Novom Zagrebu, na engleskom jeziku čita pjevačica Tajči

Tajči

 Vedran Peteh/Cropix
Hvaljeni roman u engleskom prijevodu predstavit će se 8.10. u 18 sati u Botaničaru (Trg Marka Marulića 6)

Hvaljeni roman Sloboština Barbie u engleskom prijevodu, koji je za book&zvook pročitala Tatjana Tajči Cameron, predstavit će se 8.10. u 18 sati u Botaničaru (Trg Marka Marulića 6). Promociju će moderirati suosnivačica platforme book&zvook, Ljubica Letinić u društvu naratorice Tajči i autorice romana Maše Kolanović.

"Pet godina od stvaranja aplikacije za slušanje knjiga na hrvatskom jeziku platforma book&zvook odlazi korak dalje k prijevodu domaće književnosti na engleski jezik - njegujući i u toj ediciji specifičan potpis tonske produkcije. U tom su izboru već objavljeni audio romani Celebration (Proslava Damira Karakaša), Farewell, Cowboy (Adio kauboju Olje Savičević Ivančević), zbirka priča Call me Esteban (Zovite me Esteban Lejle Kalamujiić) te najnovije izdanje Underground Barbie (Sloboština Barbie) Maše Kolanović", objašnjava Book&zvook.

image

Maša Kolanović

image

Underground Barbie

/Book&zvook

Maša Kolanović hrvatska je spisateljica rođena 1979. u Zagrebu. Kako piše Jagna Pogačnik, "pripadnica je one generacije koja je odrastala u nezgodna vremena kada se "sve presvuklo u nešto drugo", generacije koja je bila dovoljno mlada da sve svoje veze s ideologijom prošlosti svede na nekoliko pionirskih simbola, a opet dovoljno stara da shvati kako nakon prvih signala opće opasnosti i odlazaka u podrume novozagrebačkog naselja više ništa neće biti kao prije. Čak ni Barbie, taj mračni predmet žudnje tolikih generacija djevojčica kojima to nije bila ‘samo‘ igračka."

Njezinu Barbie na engleskom je jeziku interpretirala i pročitala Tatjana Tajči Cameron, hrvatskoj publici, dakako, najpoznatija po glazbenoj karijeri koju je 1992. napustila da bi otišla u Ameriku. Iza glazbene karijere krije se i ona književna pa se tako na aplikaciji book&zvook mogu naći i njezini memoari, audio knjiga (ne)Slomljena, u kojoj kroz dnevničke zapise i pripovijedanje same autorice te glazbu koju je snimila dvije godine nakon smrti oca otkrivamo put od stanja depresije, anksioznosti i umjetničke blokade do iscjeljenja. Svako poglavlje ove knjige popraćeno je pjesmom s istoimenog albuma Tatjane Tajči Cameron.

Audio knjiga Underground Barbie uskoro će biti dostupna za slušanje na aplikaciji i web platformi book&zvook.

Radnja knjige koju je izdao VBZ, je sljedeća: djevojčica odrasta u novozagrebačkom naselju 90-ih godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 17:09