23. IZDANJE

SA(N)JAM KNJIGE U ISTRI Darko Rundek i Igor Mandić u petak otvaraju pulski sajam, dolazi i Ante Tomić

 Srećko Niketić / HANZA MEDIA
 

Ovog petka s početkom u 12 sati otvara se 23. izdanje Sa(n)jma knjige u Istri u Domu hrvatskih branitelja u Puli koji će trajati deset dana. Kako je najavljeno na današnjoj konferenciji za novinare u Puli, glavnu temu sajma Intime kroz glazbu će dočarati poznati glazbenik Darko Rundek i violinistica Izabel. Potim će sajam službeno otvoriti hrvatski književnik Igor Mandić koji će se ujedno u Puli predstaviti i svojom novom knjigom Predsmrtni dnevnik. Redatelji svečanog otvorenja su Mauricio i Matija Ferlin, a program otvorenja vodit će glumac Vedran Živolić. Inače, uz glavnu temu sajma tu je i regionalni program Hercegovina čita te poseban program A propos.

- Sve je spremno za otvorenje sajma u petak koji će održava već 23 godine i mogu reći da sam jako uzbuđena. Puno je snage i želje uloženo u ovogodišnju organizaciju, a možemo se pohvaliti i da nikad više izdavača nije bilo prisutno na sajmu, rekla je direktorica sajma Magdalena Vodopija pohvalivši cijelu ekipu koja je pomogla u organizaciji sajma.

- Naš grad ima puno simbola, a nakon 23. godine sajam je postao jedan od simbola grada. Možemo reći da Pula u zimskim mjesecima ima kvalitetnu kulturnu manifestaciju koja ima svoj ritam života, dodao je je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Naime, u Pulu dolazi 250 izdavača koji najavljuju popuste od 10 do 70 posto. Ujedno, ove godine će fokus biti na znanstvenoj knjizi. Publika će na sajmu moći vidjeti respektabilan prikaz znanstvenog i stručnog izdavaštva koji je nastao u suradnji s Grupacijom nakladnika stručne i znanstvene literature, najavila je voditeljica prodaje Tina Zenzerović. Ta je grupacija okupila oko 40 malih i velikih nakladnika iz cijele Hrvatske koji će na sajmu imati svojevrsnu „znanstvenu knjižaru“. Također, izlagat će oko 50 istarskih izdavača, a tu će biti i nakladnici iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije.

Pula, 251117. 
Zapocele su pripreme u Domu hrvatskih branitelja za Sa(n)jam knjiga koji ce se odrzati od 1. do 10.12. 
Na fotografiji procelje Doma hrvatskih branitelja u Puli.
Foto: Srecko Niketic / CROPIX
Srećko Niketić / HANZA MEDIA
Pulski sajam knjiga se održava u Domu hrvatskih branitelja

- U ponudi ćemo imati i literaturu na stranom jeziku. Pored Edita koji predstavlja literaturu na talijanskom jeziku, bit će tu i nakladnika s literaturom na engleskom jeziku, a ove godine prvi put ćemo imati i dječje knjige na engleskom jeziku, rekla je Zenzerović.

Organizatori su najavili da će i među autorima koji se ne predstavljaju na sajmu, doći i Ante Tomić koji će ujedno potpisivati svoje knjige. Ujedno, predstavili su i katalog sajma kojeg je uredila nekadašnja novinarka Glas Istre Petra Lukež, a vizualno oblikovao Mauricio Ferlin. U skladu s glavnom temom Intime, autori koji će se predstaviti na sajmu za katalog su pisali svoje intimne biografije u ich-formi.

Posljednjeg dana sajma 10. prosinca, dijelit će se i nagrade. Tada će se dodijeliti čitateljska nagrada Dr. Ivo Borovečki te najčitatelju sajma nagrada Libar za vajk.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 06:46