PISAC U GOSTIMA

PASCALA BRUCKNERA OČEKUJE DINAMIČAN VIKEND U ZAGREBU Ugledni francuski pisac i filozof o svojoj posljednjoj knjizi 'Dobar sin'

 Željko Tutnjević / Dubrovački vjesnik / EPH
Autor romana 'Gorki mjesec', kojeg je svojom ekranizacijom proslavio Roman Polanski, u Hrvatsku dolazi na inicijativu Hrvatskoga društva pisaca

ZAGREB - U nedjelju 7. veljače na Trećemu programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 3) u emisiji 'Dobro jutro: Kultura' Dražen Ilinčić i Miran Kurspahić ugostit će francuskoga pisca i filozofa Pascala Brucknera.

„Bruckner dolazi u Zagreb i imat će vrlo dinamičan vikend. Zadovoljstvo nam je što će pronaći vremena i sa svojim hrvatskim urednikom Draženom Katunarićem doći do našega studija iz kojega nedjeljom ujutro izravno emitiramo mozaičnu emisiju s kulturnim temama”, kaže urednica Gabrijela Perišić.

U emisiji će Pascal Bruckner govoriti o dvadesetoj godišnjici izlaska časopisa Europski glasnik te o novoj knjizi Dobar sin, koja je u pripremi za objavu na hrvatskome jeziku.

Bruckner u Hrvatsku dolazi na inicijativu Hrvatskoga društva pisaca, a poznat je kao novi filozof koji je tijekom posljednjih četrdeset godina napisao tridesetak knjiga koje pokreću teme individualne slobode, ljubavi, zapadnoga osjećaja krivnje, vjerske fanatičnosti. Dobitnik je prestižne nagrade Renaudot za roman Kradljivci ljepote. Njegov je roman Gorki mjesec na filmu ovjekovječio Roman Polanski, a istoimena predstava postavljena je s velikim uspjehom i u Zagrebu.

U nedjelju 7. veljače u 18 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu bit će organizirano druženje s autorom. Govorit će se o njegovim djelima, a posebno o njegovoj posljednjoj knjizi Dobar sin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 21:54