ROMAN KENA FOLLETTA

Otkrijte zašto ‘Stupovi zemlje’ godinama vladaju top-listama

Kad sam počeo gledati katedrale, pitao sam se: Tko ih je sagradio i zašto? Ova je knjiga moj odgovor na to pitanje, izjavio je britanski pisac Ken Follett o svom najpoznatijem djelu, romanu “Stupovi zemlje”.

Roman o gradnji veličanstvene katedrale u Kingsbridgeu, svijet intrige i izdaje, epske obiteljske i ljubavne drame, nasilnih konflikata, neutažive ambicije, smješten u turbulentno razdoblje 12. stoljeća u Engleskoj osvojio je milijune čitatelja diljem svijeta. Roman je preveden na više od 30 jezika, u Njemačkoj se godinama nalazio na top-ljestvicama najprodavanijih knjiga, a samo u SAD-u se i dalje svake godine prodaje 100 tisuća primjeraka.

Skrivene tajne

Na kraju prvog nastavka u požaru koji je podmetnuo okrutni Hamleigh, stradao je Tom Graditelj, a Aliena je izgubila mukotrpno stečeno bogatstvo. U finalu sage otkriva se kako će se rasplesti ljubavna priče Aliene i Jacka te hoće li prior Philip uspjeti u svom naumu i sagraditi katedralu a da pri tom ne prekrši svoja načela. Dugo skrivene tajne isplivati će na površinu.

Četiri sveska

“Stupove zemlje II” čitatelji Jutarnjeg mogu čitati od utorka, 9. kolovoza. Nastavak romana podijeljen je u četiri sveska, koji će se prodavati po cijeni od 9,90 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 05:27