‘ŽIVOT JEDNOG PSA‘

Mlada spisateljica Ema Dujmović promovirala knjigu o svom psu i na kineskom jeziku

Pas Zeus i Ema

 Darko Tomas/Cropix
Djevojčica iz Samobora predstavila je svoju prvu knjigu o svom njemačkom ovčaru Zeusu, a oduševila je i predstavnike kineskog veleposlanstva

Jedanaestogodišnja Samoborka Ema Dujmović u prepunom Centru za mlade - Bunker u Samoboru održala svečanu promociju svoje prve knjige, romana za djecu i mlade pod nazivom ‘Život jednog psa‘.

Podsjećamo Jutarnji list je 2. lipnja ekskluzivno najavio njezin prvijenac koji je u petak imao i svečanu promociju kojoj su nazočili dogradonačelnik grada Samobora Petar Burić, Veleposlanik Republike Litve u Hrvatskoj Eduardas Borisovas, predstavnica Veleposlanstva Republike Poljske u Hrvatskoj Marina Hercigonja, predstavnik Veleposlanstva Narodne Republike Kine u Hrvatskoj Xu Zhiquan te generalni direktor kineske tvrtke Norinco International Ltd. Cooperation u Hrvatskoj Liu Zhen.

Uz sve goste, Emu su došli podržati njezini prijatelji, profesori, sugrađani i obitelj.

Cijeli program vodila je novinarka HRT-a Martina Validžić, a ulomke iz knjige čitao je mladi poznati glumac Lovro Juraga.

Ema se na početku obratila svima dirljivim govorom i zahvalama na hrvatskom ali i na kineskom jeziku. Otkrila nam je neke zanimljivosti o tome kako je knjiga nastajala. Doznali smo i najvažnije detalje radnje same knjige na vrlo simpatičan način kroz razgovor Eme i voditeljice.

Mlada autorica pokazala nam je kako suvereno vlada pozornicom bez imalo treme i straha. Jako simpatično i s konstantnim osmjehom na licu pričala je o knjizi koju je pisala o svome psu, njemačkom ovčaru Zeusu.

Imali smo prilike čuti i dio pogovora poznate i uspješne književnice za djecu Sanje Polak koja je među prvima pročitala knjigu.

Na kraju službenog dijela, na pozornicu se popeo i glavni lik i velika zvijezda jučerašnjeg programa, njemački ovčar Zeus koji nam je pokazao neke od trikova koje ga je naučila Ema.

Nakon službenog dijela, Ema je potpisivala knjige i slikala se sa svima koji su taj trenutak željeli ovjekovječiti.

Knjiga je namijenjena djeci i mladima, ali kako Ema kaže i svim odraslim osobama koje žele otploviti u carstvo ljubavi između čovjeka i psa, vjernosti, odanosti, snage i prihvatljivosti. Ovaj roman pun je interesantnih preokreta, komičnih dijelova, napetog zapleta sa sretnim završetkom.

Ema je najavila i novo druženje krajem mjeseca u Zagrebu u organizaciji ZOOCITYA koji su glavni distributeri knjige.

Tako svi zainteresirani njenu knjigu mogu kupiti u svim ZOOCITY poslovnicama diljem Hrvatske.

Sve informacije o novim terminima promocija Eme i psa Zeusa pronađite na Instagram profilu Eme Dujmović ali i na Instagram profilu njenog psa Zeusa te na web stranici www.zivotjednogpsa.com.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. lipanj 2024 23:17