MLADI KNJIŽEVNIK

Jan Bolić završio na intenzivnoj nakon zaraze koronavirusom: ‘Stavili su me na respirator i dobro da jesu‘

Jan Bolić na neurologiji KBC-a Rijeka

 Privatni Album/
‘Jedino se još hranim na sondu, pa maštam o pečenoj kokici i pire krumpiru! A omiljenu Coca-Colu nisam pio još od Nove godine‘ kaže

Ova godina nikako nije dobro započela riječkom književniku Janu Boliću (27). Završio je na hitnoj zbog komplikacija nakon zaraze koronavirusom te je nekoliko dana proveo na intenzivnoj njezi i respiratoru. Srećom, nepobjedivi Jan nakon teških trenutaka danas je bolje i izlazi iz bolnice.

"Stavili su me na respirator da se moje tijelo ne muči i dobro su učinili, jer smo na vrijeme stigli. Fizičku snagu polako vraćam. Sjednem sat, dva pa legnem. Odvojio sam se od respiratora, ali dobit ću novi za doma, kako bih bio još sigurniji kad se dogode ovakve ili slične situacije. Po potrebi bih disao na njega, kako bi mi se tijelo i pluća mogli odmoriti", pojasnio je.

Budući da je naučio biti jako aktivan, sve mu je prilično teško palo, ali je strpljiv kao uvijek.

image

Jan Bolić

Privatni Album/

Boliću je lani izašao drugi roman i njegova peta knjiga "Štakori", a posebno uživa u njenoj promociji i susretima s čitateljima. Spinalna mišićna atrofija tip 2 onemogućava mu kretanje, a pokretan mu je samo jedan prst na ruci. Njegov život je fizički težak zbog nepokretnosti, ali ne pristaje na to da ga to određuje, a sada mu je jedina želja vratiti se svojoj obitelji.

"Jedino se još hranim na sondu, pa maštam o pečenoj kokici i pire krumpiru! A omiljenu Coca-Colu nisam pio još od Nove godine", kaže Jan, koji posebno zahvaljuje medicinskim sestrama i liječnicima odjela intenzivne njege neurologije KBC-a Rijeka. "Svi su zaista divni i to je ono najljepše od svega."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:16