STIH U REGIJI

Drugog dana velikog pjesničkog festivala nakon promocija i čitanja poezije izvedeni prepjevi velikog Leonarda Cohena

Na festivalu Stih u regiji Cohenove prepjeve izvodili su Tomi Novak (kontrabas), Damir Šodan (vokal, gitara) i gosti.

 SUR/Željko Buklijaš
Festival Stih u regiji, koji u suradnji s Hrvatskim P.E.N.-om organizira HDP, ove godine okuplja 40-ak pjesnika iz Hrvatske i inozemstva

Jučerašnji, drugi dan velikog međunarodnog poetskog festivala Stih u regiji započeo je SUR-ovom matinejom u zagrebačkoj knjižnici Bogdana Ogrizovića na kojoj su s Claudiom Damianijem i Gian Mariom Villaltom razgovarali Marijana Šutić i Ivan Herceg, a nastavio se u istom prostoru u popodnevnim satima promocijom prve zbirke pjesama poznatog jazz glazbenika Ivana Kapeca "Život u modrozelenoj aleji". Knjigu su predstavili spisateljica i urednica na 3. programu Hrvatskog radija Irena Matijašević i urednik i agilni promotor i prevoditelj poezije, pjesnik Damir Šodan. Predstavljanju je ulijediio SUR-ov razgovor s Gordanom Kovačić, voditeljicom digitalne platforme Poetski tren, koji je s njom vodio Damir Šodan.

image

Knjigu Ivana Kapeca (u sredini) "Život u modrozelenoj aleji" predstavili su Damir Šodan i Irena Matijašević

Dalibor Šimpraga

Vrhunac drugog dana bila su čitanja u caffe clubu Crni mačak u Mesničkoj ulici, na kojoj su sudjelovali brojni domaći pjesnici uz rame gostima iz Sjeverne Makedonije, Srbije, Ukrajine i Italije. Čitanje je završilo koncertom posvećenim 90. godišnjici rođenja Leonarda Cohena “Čovjek tvoj”, na kojem su Cohenove prepjeve izvodili Damir Šodan (vokal, gitara), Tomi Novak (kontrabas) i gosti.

image

Festival Stih u regiji: srpski pjesnik Zvonko Karanović na čitanju u klubu Crni mačak

SUR/Željko Buklijaš

Festival Stih u regiji, koji u suradnji s Hrvatskim P.E.N.-om organizira Hrvatsko društvo pisaca a vodi ga pjesnik i urednik časopisa Poezija Ivan Herceg, ove godine okuplja 40-ak pjesnika iz Hrvatske i inozemstva te desetak glazbenika.

image

Festival Stih u regiji: čitanje u klubu Crni mačak otvorila je ovogodišnja dobitnica Goranove nagrade za mlade pjesnike Silba Ljutak

SUR/Željko Buklijaš
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 20:24