ŠEST PREPORUKA

Antička mitologija, izbor eseja Viktora Žmegača i knjiga o banditima u knjižarama

Viktor Žmegač, 2010.

 Darko Tomas/Cropix/Cropix
Knjiga britanske autorice Beth Moran čitatelje vodi u blizinu Šervudske šume, koju je proslavio Robin Hood

Donosimo vam preporuke za sedam novih knjiga koje su nove u knjižarama.

Eric Hobsbawm

Banditi

Prvi put objavljeni 1969. godine, "Banditi", sada već klasična knjiga, nadahnuli su potpuno novo područje povijesnog proučavanja. Banditi su razbojnici i odmetnici koji su se uzdigli do statusa osvetnika i revolucionara. (prev. Luka Pejić, Ljevak)

image

Eric Hobsbawm

Ljevak/

Viktor Žmegač

Kulturološki kvartet

Izbor eseja Viktora Žmegača o naizgled trivijalnim ili sporednim kulturnim fenomenima, kao što je povijest detektivskoga romana, ali i o temama koje pripadaju visokoj kulturi, kao što su Krležini romani ili problemi književnoga kanona. (Matica hrvatska)

image

Viktor Žmegač

Matica Hrvatska/

Julijana Matanović (ur.)

Burza rada

Zbornik priča dvanaest spisateljica: dvanaest zanimanja, dvanaest priča iz različitih povijesnih situacija, dvanaest žena čija se prepoznatljivost u književnom svijetu uveliko razlikuje, dvanaest njih koje bi jedne drugima mogle biti majke i kćeri. (Lađa od vode)

image

Burza rada

Lađa Od Vode/

Annette Giesecke

Antička mitologija A-Ž

U knjizi profesorice na Sveučilištu Delaware opisano je više od sedam stotina likova i mjesta, od bogova s Olimpa i junaka Trojanskog rata do drevnih zvijeri i hibridnih bića poput satira i sirena te ključnih mjesta kao što su Delfi, Itaka i Had. (prev. Marko Maras, Školska knjiga)

image

Antička mitologija A-Ž

/Školska Knjiga

Beth Morgan

Takva kakva jesi

Beth Moran britanska je autorica uspješnih romana koji su čitatelje osvojili kombinacijom drame, humora i romantike. "Takva kakva jesi", kao i ostali njezini romani, radnjom su smješteni u blizini Šervudske šume, koju je proslavio Robin Hood. (prev. Andrea Marić, Stilus)

image

Beth Morgan

Stilus/

Erim Eco Bešić

Glatka mnogostrukost

Treća zbirka humornih priča docenta na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u Zagrebu Erima Ece Bešića naslovljenam je prema istoimenoj priči i prema pojmu koji autora desetljećima proganja, a o čemu između ostalog govori i priča. (Durieux)

image

Erim Eco Bešić

Durieux/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:36