JUBILARNA MANIFESTACIJA

ZADARSKO KAZALIŠNO LJETO Smojini Roko i Cicibela postali Bepo i Marijeta

Ljubavnom mediteranskom pričom započinje jubilarno Zadarsko kazališno ljeto

U dvorištu Providurove palače večeras započinje 20. Zadarsko kazališno ljeto.

Jubilarni rođendan ova manifestacija koju organizira Hrvatsko narodno kazalište Zadar , slavi premijerom predstave "Bepo i Marijeta", što je kazališna adaptacijom "Roka i Cicibele" velikog splitskog kroničara Miljenka Smoje, smještena u zadarski kulturološko-socijalni ambijent.

Ljubavne priče Odiseja i Penelope, Tristana i Izolde, Romea i Julije te na kraju Roka i Cicibele ili po zadarski Bepa i Marijete, tragične su, dramski intenzivne, ujedno istinite i životne. Upravo takvom, ljubavnom, mediteranskom, domaćom i potpuno ogoljenom pričom započinje jubilarno Zadarsko kazališno ljeto.

U režiji Nine Kleflin i u adaptaciji članova ansambla HNK Zadar, pred publikom će oživjeti Bepo i Marijeta, bračni par koji traje u svojoj ljubavi usprkos vremenu koje prolazi. Iako nemaju ništa, oni imaju sve. Imaju jedno drugo i vole bez obzira na siromaštvo, raspadnutu barku i beskrajno more iluzija po kojem plove zajedno s idealima i s vjerom u bolje sutra. Jer svijet o kakvom oni sanjare pravedan je svijet posvećen čovjeku, svijet u kojem bi se isplatilo biti iskren, human i dobar.

Jasna Ančić kao Marijeta, Zlatko Košta kao Bepo i tekst inspiriran djelom Roko i Cicibela Miljenka Smoje odlična su uvertira u kulturna događanja ovog ljeta u Zadru.

Večerašnje svečano otvorenje je samo uz pozivnice dok je sutra u 21,30 predviđena izvedba za javnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 05:15