UMJETNICI PRELAZE OKVIRE Predstavljanje programa HNK u zagrebačkim kvartovima

 Cropix
Akcija 'HNK u vašem kvartu' nastavlja se i sljedećih subota u raznim dijelovima Zagreba, a završava 29. lipnja velikim događanjem ispred HNK i Simfonijskim gypsy jazz koncertom

U sezoni 2015./16. zagrebački HNK fokusira se na literarne i teatarske susrete kao i one društvene, susrete klasičnoga i suvremenoga repertoara, kao i susrete teatra i Grada.

Zagrebački HNK više ne zanima recikliranje potrošenih modela i općeprihvaćenih ideja koje se vežu uz predodžbe o nacionalnome kazalištu. Prema viziji intedantice Dubravke Vrgoč, drže da svako nacionalno kazalište treba hrabro propitivati vrijeme i prostor u kojemu nastaje te postavljati najveće umjetničke kriterije u izvedbi, bez ikakvog kompromisa.

U nadolazećoj sezoni klasična djela ispisuju zajedničku priču sa suvremenim djelima i time se granice, i to ne samo kroz naraciju, između prošlosti i sadašnjosti brišu, a one teatarske nadamo se prelaze, poručuju iz zagrebačkog HNK, čiji umjetnici drame, opere i baleta građanima zagrebačkih kvartova predstavljaju program.

Akcija 'HNK u vašem kvartu' nastavlja se i sljedećih subota u raznim dijelovima Zagreba, a završava 29. lipnja velikim događanjem ispred HNK i Simfonijskim gypsy jazz koncertom i tradicionalnom dodjelom nagrada za najbolja umjetnička ostvarenja u sezoni. U sklopu akcije moguće je upisati jednu od 13 vrsta pretplate po vrlo povoljnim cijenama.

HNK U VAŠEM KVARTU

13.06. / 11 – 13 sati / DANI DUBRAVE / Dubrava 51 a

20.06. / 12 – 14 sati / VRBANI / Palinovečka ulica 40

29.06. / 17 – 19,30 sati / TRG MARŠALA TITA / SVEČANO ZATVARANJE SEZONE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 23:56