LEO MUJIĆ

U HNK počele probe za baletnog Hamleta, a koreograf dao kratki intervju za Jutarnji

Baletni koreograf, pedagog i plesač Leo Mujić

 Vanesa Pandzic/Cropix
Duhoviti Mujić nedavno je nasmijao publiku komentarom o oslikanoj ulici u centru Zagreba, a prije nekoliko je godina komentirao gužve na autocesti

Leo Mujić, naš najtraženiji baletni koreograf, čovjek koji je klasike kao što su "Ana Karenjina", "Gospoda Glembajevi", "Ponos i predrasude" i "Veliki Gatsby" uspješno priredio za baletno izvođenje, ove sezone u zagrebačkom HNK radi plesnu verziju Shakespeareova "Hamleta". U svjetskim razmjerima, primjerice, Rus Boris Eigman koreografirao je čuvenu baletnu izvedbu Shakespeareova djela za svoju trupu, a ove sezone HNK Zagreb u svojoj produkciji najavljuje baletnu verziju djela o danskom kraljeviću.

Priča o momku kojega je zadesio užas - oca mu je ubio stric u dosluhu sa šogoricom koju želi samo za sebe, Hamletovom majkom - najpoznatija je Shakespeareova tragedija. U HNK su počele probe za baletni spektakl, glavnu ulogu imat će japanski plesač Takuya Sumitomo, a duhoviti Mujić, koji je nedavno nasmijao publiku komentarom o oslikanoj ulici u centru Zagreba, kao što je prije nekoliko godina komentirao gužve na autocesti, dao je kratki intervju za Jutarnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 06:05