KADROVIRANJA

Tko će biti na čelu HNK Rijeka? Dubravka Vrgoč i Dražen Siriščević imaju jednak broj glasova. Poznata glumica bez glasa

Siriščević, Vrgoč, Vilenica

 Škomrlj, Posavec, Kovačev
Dva glasa su za Dubravku Vrgoč, dva glasa za Dražena Siriščevića i jedan glas je suzdržan

Nakon kritika da nisu javnost izvijestili o tome tko su kandidati koji su se javili na natječaj za novog intendanta ili intendanticu HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci oglasilo se napokon Kazališno vijeće s priopćenjem o dosadašnjem tijeku postupka izbora. Potvrdili su u njemu dosadašnje neslužbene informacije da se na natječaj koji je objavljen 15. studenog i koji je trajao mjesec dana javilo četvero kandidata od kojih troje udovoljavaju uvjetima natječaja, a to su: Ana Vilenica, Dražen Siriščević i Dubravka Vrgoč.

Kazališno vijeće je na sjednici održanoj dana 27. prosinca 2023. godine razmatralo njihove prijave te je, kako nadalje navode, 8. siječnja 2024. godine proveden i intervju s kandidatima. Prijava četvrtog kandidata Michaela Capassa, stoji u priopćenju, ne sadrži četverogodišnji program rada Kazališta, stoga se u daljnjem postupku nije razmatrala.

"Nakon održanog intervjua članovi Kazališnog vijeća glasaju o prijedlogu kandidata za imenovanje intendanta na način da daju: dva glasa za Dubravku Vrgoč, dva glasa za Dražena Siriščevića i jedan glas je suzdržan. Predmetni zaključak će biti dostavljen Gradonačelniku Grada Rijeke".

Riječki gradonačelnik Marko Filipović, kako smatraju neki izvori bliski HNK Ivana pl. Zajca nije pred nimalo lakom odlukom. I Vrgoč i Siriščević imaju iza sebe respektabilne biografije. Siriščević već neko vrijeme vodi riječku Operu, i čini se da se dobro snašao, kažu. No, s druge strane nije bio na čelu kazališta za razliku od Vrgoč. "Situacija je neizvjesna. Skoro smo na početku, jer nisu izašli s jednim kandidatom", mišljenja su u riječkim kazališnim krugovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 04:49