IMA I AUTOBIOGRAFIJE

T. Williams za ovu je predstavu rekao: ‘Najljepše je što sam napisao od Tramvaja zvanog čežnja‘. Do sada nije izvođena u Hrvatskoj

Duodrama

 /Sony Dsc
U Kazalištu Mala scena u Zagrebu održat će se premijera predstave Duodrama

U subotu, 13. travnja u 20h, u Kazalištu Mala scena u Zagrebu održat će se premijera predstave Duodrama Tennessee Williamsa, u prijevodu i adaptaciji Ane Pogorelić, uz autorsku glazbu Katarine Ranković. Izvode Ana Pogorelić i Luka Šatara.

T. Williams pisao je Duodramu 10 godina i sam je za nju izjavio: "moja najljepša od Tramvaja zvanog čežnja, samo srce mog života". Do sada nije izvođena u Hrvatskoj, niti prevedena na hrvatski jezik. Stilski se uveliko razlikuje od Williamsovih klasika, ali protkana je sličnim aspektima, ponovo obrađuje ograničenost prirode ljudskog postojanja i sadrži autobiografske elemente te karakterističan lik osebujne, neurotične žene. Jezik predstave miješa poeziju i prozu, a kako glumci uranjaju u performans, teško je razlučiti granice stvarnosti i iluzije.

image

Duodrama

/Sony Dsc
image

Duodrama

/Sony Dsc

Dvoje mladih glumaca zajedno su osmislili režiju, scenografiju, pokret i vizual, u produkciji i organizaciji Kazališne družine ŽabaTeatar iz Zagreba. Duodrama dosad nije izvođena u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:01