ULAZ BESPLATAN

Show koju ne smijete propustiti: Večeras u Peti Kupe stižu glumci Pavle Vrkljan i Pavle Matuško. Evo detalja!

Pavle Matuško i Pavle Vrkljan

 /Cropix
‘Oni dolaze‘ kazališni je projekt Jutarnjeg lista i Dubravke Vrgoč, odvija se svake srijede u Petom kupeu, svi su pozvani, u 20 sati

Srijeda je, što znači samo jedno - večeras ćemo u Petom kupeu uživati u novom izdanju kazališnog projekta ‘Oni dolaze‘. Jutarnji list i idejna začetnica projekta, intendantica HNK Rijeka, Dubravka Vrgoč naime već treći tjedan zaredom organiziraju kazališne večeri u poznatom zagrebačkom klubu. Dvije su infomracije bitne.

Prvo, svi ste pozvani, a ulaz je besplatan, a drugo, nakon nastupa nekih od najboljih mladih glumaca koji će izvesti kraći kazališni komad, slijedi party na kojem će za atmosferu i dobar štimnug biti zadužen DJ Aldo Morro, a razgovor će moderirati poznati redatelj Ivica Buljan.

image

Pavle Matuško

Vedran Peteh/Cropix

‘Oni dolaze‘ je u drugoj sezoni, a zamišljen je tako da svake godine okupimo trenutno najtalentiranije mlade glumce u generaciji, one koji tek završavaju Akademije dramskih umjetnosti, ali i one koji su već prve proboje u kazališta i na male ekrane napravili.

Večeras tako u goste nam dolaze dva sjajna mlada glumca, Pavle Vrkljan i Pavle Matuško. Ulaz je, ponavljamo besplatan, a predstava počinje u 20 sati.

Glumi Acu Petrovića

Više o životnim pričama dvojice glumaca možete pročitati OVDJE i OVDJE.

image

Pavle Vrkljan

Darko Tomas/Cropix

Nakon velikog uspjeha prošlogodišnjeg izdanja, projekt "Oni dolaze" vratio se i ove godine s ciljem promoviranja mladih, neafirmiranih glumaca i glumica na domaćoj kazališnoj sceni. U današnjem kazališnom i medijskom prostoru, prilike za mlade talente postaju sve rjeđe, a upravo ovakvi projekti omogućuju im platformu za predstavljanje svojih vještina i talenata.

image

Pavle Vrkljan

Darko Tomas/Cropix

"Oni dolaze" zamišljen je kao odgovor na manjak prostora za mlade glumce, koji se suočavaju s izazovima pri ulasku u profesionalni kazališni život. Iako završavaju akademije i započinju svoje karijere, često nemaju priliku nastupati u kazalištima zbog financijskih ograničenja, a publika ih uglavnom prepoznaje kroz sapunice, što često ne prikazuje njihov pun glumački potencijal. Kroz šest tjedana, od 10. rujna do 16. listopada, u prostoru Petog Kupea želimo upravo to – pružiti priliku glumcima do 35 godina iz cijele Hrvatske da se predstave pred publikom i pokažu što mogu.

image

Pavle Matuško

Vedran Peteh/Cropix

Dosad su nam u sezoni nastupili (i publiku nasmijali i sjajno zabavili) Lana Ujević i Tomislav Dunđer, uz gostovanje Zrinke Cvitešić, te Anabela Sulić i Dominik Karaula. Premijerna večer, održana 10. rujna, otvorena je s velikim entuzijazmom, a kako je bilo pogledajte OVDJE.

Izvještaj s druge večeri pogledajte OVDJE.

Oni dolaze nastavlja se i u tjednima koji slijede. Evo rasporeda:

2. listopada 2024. – Vid Ćosić i Lena Medar/Kristijan Petelin i Anica Kontić

9. listopada 2024. – Lovro Rimac i Damian Humski

16. listopada 2024. – Lara Nekić i Jan Kovačić/Melody Martišković i Fabijan Komljenović

Iako je raspored za nadolazeće tjedne još u fazi nadopune, jasno je da nas očekuju večeri ispunjene dobrom zabavom i novim otkrićima mladih talenata. Svi performansi održavaju se u Petom kupeu s početkom u 20 sati, a ulaz je slobodan!

Zašto posjetiti "Oni dolaze"?

Ovaj projekt daje glas novoj generaciji umjetnika i omogućuje im da se pokažu publici kako oni žele. Svaki događaj prati i nastup mladih glazbenika koji, baš kao i glumci, traže svoj put prema većoj sceni, čime se zaokružuje iskustvo večeri i stvara prostor za druženje i razmjenu ideja među publikom, izvođačima i profesionalcima iz industrije.

Uz kreativan tim iza pozornice, predvođen autoricom projekta Dubravkom Vrgoč, uz podršku Jutarnjeg lista i Petog Kupea, te partnera projekta HEP-a, HPB-a i Perutnine Ptuj, "Oni dolaze" sigurno će nastaviti oduševljavati publiku i u nadolazećim tjednima, a nadamo se i sezonama!

Dobrodošli, i dobru zabavu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 15:25