PREKID SURADNJE S PETROM TEŽAK

SAŠA BROZ O SLUČAJU OTKAZA TRUDNOJ GLUMICI 'Nisam s njom potpisala ugovor, a nisam ga ni raskinula. Bila sam samo glasnik loših vijesti...'

Saša Broz
 Darko Tomaš / CROPIX
 

Slučaj glumice Petre Težak, kojoj je preko noći otkazana suradnja u predstavi Glumačke družine Histrion, “Uspjeh preko noći” zbog činjenice da je ostala u drugom stanju, prokomentirala je redateljica predstave Saša Broz gostujući u emisiji Pressing televizije N1.

"Meni je jako žao da sam u situaciji da mi se postavlja tako pitanje. Mogu reći samo da sam ja slobodni umjetnik. Ja sam imala isti ugovor s producentom kao i ona. Nisam s njom potpisala ugovor, a nisam ga ni raskinula. Sve ostalo treba pitati producenta predstave. Što se tiče žena i njihovih prava više puta sam isticala da je bitno da žena bude zaštićena, pa tako i trudnica. Ovdje nisu stvari crno-bijele, ali ja nisam pozvana da odgovaram na pitanja. Bila sam samo glasnik loših vijesti", kazala je Saša Broz.

Podsjetimo, predstava prema predlošku Davida Mameta, svoju je premijeru trebala imati 19. siječnja 2018. godine, ali je odgođena za 26. siječnja jer se nova glumica trebala uvježbati.

Petra Težak je nakon otkazivanja suradnje slučaj prijavila pravobraniteljici za ravnopravnost spolova Višnji Ljubičić, smatrajući da se radi o spolnoj diskriminaciji.

Pravobraniteljica je zaključila da se doista radi o slučaju spolne diskriminacije, što je objavio portal Teatar.hr.

Na upit Jutarnjeg producent Histriona Zlatko Vitez kazao je prošlog tjedna da glumica Petra Težak “ne zavrjeđuje njegov komentar”.

Gostujući na N1, Saša Broz je u srijedu na pitanje o predstavi 'Uspjeh preko noći' kazala: "Moj nije došao preko noći, a još manje ovaj o kojemu govori tekst. Živimo u vremenu kad svi težimo uspjehu preko noći. Imam osjećaj da nam je malo vremena ostalo za nešto što želimo postići. Zlatko Vitez hrabro je postavio Memetov tekst koji inače nije tradicionalni histrionski naslov. Govori o tome kako je uspjeh preko noći udica na koju se lako možemo upecati...."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:40