GRAD TURIZMA I KULTURE

PREDSJEDNIKOV POSJET SPLITU Baldasar Josipoviću darovao CD o Dalmaciji

Split, 140713.59. Splitsko Ljeto.Predsjednik Ivo Josipovic otvorio je 59. Splitsko ljeto na Peristilu u nazocnosti ministrice kulture Andree Zlatar Violic i gradonacelnika Ive Baldasara. Tijekom 32 dana na splitskim ce ambijentalnim pozornicama domaci i gostujuci ansambli izvesti 38 opernih, dramskih, plesnih i koncertnih naslova. Festivalsku zastavu podigli su Tereza Kusanovic operna pjevacica i baletan Artjom Zusov. Izlozba Andreja Jemeca u Palaci Milezi uvod je u Splitsko ljeto.Na fotografiji: Ivo Josipovic i Ivo Baldasar na Peristilu. Foto: Jadran Babic / CROPIX
 Jadran Babić / CROPIX
"Dopalo mi se samopouzdanje i vizija razvoja Splita i nadam se da će planovi realizirati", rekao je Josipović

SPLIT - Predsjednik Republike Ivo Josipović sastao se danas sa splitskim gradonačelnikom Ivom Baldasarom i predstavnicima gradske uprave, te s njima razgovarao o stanju u tom gradu.

Nakon sastanka Josipović je izjavio novinarima kako je u razgovoru čuo o ambicioznim planovima, ali i poteškoćama s kojima se susreće Split.

"Dopalo mi se samopouzdanje i vizija razvoja Splita i nadam se da će planovi realizirati", rekao je Josipović.

Naglasio je kako mu je kao kulturnjaku posebice bilo drago čuti da se vodi računa o splitskom HNK-u i kulturi u tom gradu. Split je grad turizma, ali i kulture, istaknuo je Josipović.

Gradonačelnik Baldasar izrazio je zadovoljstvo Josipovićevom posjetom. Rekli smo mu o problemima s kojima se suočavamo, a on nam je dao podršku, rekao je Baldasar.

Domaćini su predsjedniku Josipoviću darovali monografiju posvećenu Dioklecijanovoj palači i primjerak CD-a o Dalmaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 11:43