ANA MARIJA VESELČIĆ

Od Doma za nezbrinutu djecu do nagrada - glumica niže uspjehe: ‘Sad ćemo vidjeti koliko sam poznata javnosti‘

Ana Marija Veselčić

 Cropix/
Mlada članica splitskog HNK nominirana je u kategoriji Novo lice u kazalištu za Zlatni Studio

Od teškog djetinjstva i odrastanja u vinkovačkom domu za nezbrinutu djecu, pa sve do svjetla reflektora dodjele najprestižnije hrvatske medijske nagrade Zlatni Studio. Dosadašnji je to, najkraće objašnjen, put mlade članice splitskog ansambla splitskog HNK, glumice Ana Marije Veselčić, koja je ove godine nominirana u kategoriji Novo lice u kazalištu, i to za ulogu Druge profesionalke u "LizistRATi" redatelja Paola Magellija.

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

Već sama nominacija ju je oduševila, pa ne želi "coprati" i reći očekuje li pobjedu.

- Da, drago mi je što sam nominirana, pogotovo za ‘LizistRATu‘, jer smo se na toj predstavi pošteno umorili, dali sve od sebe, a Magelli, veliki kazališni mačak, još nas je jednom, kao ansambl, podsjetio za što smo sve sposobni kao ekipa. Naravno da bi bilo lijepo i dobiti nagradu, ali ne očekujem je, pa ako se dogodi, ludilo - kaže 27-godišnja glumica.

Pitamo je hoće li aktivirati svoju bazu obožavatelja pa ih natjerati da daju svoj glas za nju putem stranice jutarnji.hr i kupona iz Studija, a ona kroz smijeh odgovara da ne zna ima li obožavatelje.

image

Ana Marija Veselčić

Jakov Prkic/Cropix

- Vjerojatno će glasati moji, vjerojatno ću bacit‘ koju ‘bubu‘ na nekim kavama, probama i izlascima - kaže simpatična Ana Marija. Posebnost Zlatnog Studija je svakako to što o najboljima odlučuju isključivo čitatelji svojim glasovima.

- To je nešto novo za mene. Dobivala sam nagrade, koje su dodjeljivali stručni žiriji, naša predstava ‘Domaši‘ koja govori o odrastanju domske djece dobila je Nagradu hrvatskog glumišta, no ovo je itekako drukčije. Sad ćemo vidjeti koliko sam poznata ‘široj javnosti‘. U svakom slučaju, lijepo je da sam nominirana i imam još jednu izliku da se sredim za televiziju. Ma di ćeš bolje! - smije se.

U ansamblu HNK Split je od lipnja 2021.

- Upravo smo izašli s predstavom ‘Okretište‘ prema romanu Damira Karakaša, u režiji Dina Mustafića. Karakaš je nedavno za taj roman dobio nagradu ‘Meša Selimović‘. Također, na proljeće, kad malo zatopli, krećemo na turneju s meni jako dragom predstavom ‘Sretna ne bila‘. U podjeli smo Petra Kovačić Botić, koja igra naslovnu ulogu u ‘LizistRATi‘, za koju je dobila Marula na Splitskom ljetu, Ana Uršula Najev, koju ne moram dodatno predstavljati, i ja. Volim tu predstavu, jer se zabavljamo smijehom do suza i publici je draga. Nešto sitno sam radila na filmu, na TV-u još nisam imala priliku raditi, ali voljela bih. Sva nova iskustva su i više nego dobro došla - objašnjava.

image

Ana Marija Veselčić

Duje Klaric/Cropix/Cropix

Zemlja je u stanju euforije zbog velikog uspjeha naših "vatrenih", pa to nije mimoišlo niti mladu glumicu koja živi u vjerojatno najzaluđenijem gradu u Hrvatskoj kad je riječ o nogometu.

- Pratim Svjetsko prvenstvo, drago mi je kad naši pobijede, ali izvan toga nisam neki stručnjak. Znam kad igra Hajduk, jer kafić ispod mog balkona gori od živosti (smijeh). To vam je otprilike to. Dok gledam utakmicu, ne derem se previše, jedino znam nekad ispustit‘ neartikulirane glasove na ‘điberišu‘ kad ne uspije napad ili situacija bude tijesna. Gledam s prijateljima, ekipom, nikad sama, u kafiću ili kod nekoga doma. Draži mi je taj folklor, druženje, komentiranje, čips, pivo i psovanje, nego sami nogomet - iskreno će Ana Marija Veselčić.

image
Jutarnji.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 20:12