PREKID PREKO VEZE

Kazalište Moruzgva donosi u Hrvatsku veliki kazališni hit

Predstava Prekid preko veze, Kazalište Moruzgva

 Ines Novkovic,[email protected]/Ines Novković
Moderna romantična komedija djelo je talentiranog Tristana Petitgirarda, dobitnika prestižne Molièreove nagrade

Kazalište Moruzgva donosi u Hrvatsku veliki kazališni hit, predstavu "Prekid preko veze". Ta predstava kroz smijeh i neprestane preokrete komično rasvjetljava velik dio naše moderne sadašnjosti - brojne veze i prekide. U užurbanom svijetu, posebno u velikim gradovima, zaboravljamo na to da veliki broj susreta neminovno vodi do velikog broja rastanaka. Broj načina na koje možemo upoznati nekoga neprestano se povećava, no u onom težem dijelu, raskidu, prepušteni smo sami sebi. Ova komedija istražuje upravo te izazove.

image

Predstava Prekid preko veze, Kazalište Moruzgva

Ines Novkovic,Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite./Ines Novković

"Prekid preko veze", djelo je talentiranog francuskog glumca, dramskog pisca i redatelja Tristana Petitgirarda, dobitnika prestižne Molièreove nagrade. Osvojila je publiku diljem Europe, a sada Kazalište Moruzgva pod vodstvom osnivačice, ravnateljice i glumice Ecije Ojdanić domaćoj publici pruža priliku da je pogleda. Zagrebačku premijeru doživjet će 18. listopada u Satiričkom kazalištu Kerempuh.

Glumačku postavu čine Matija Šakoronja, Petra Kurtela i Filip Detelić, režiju potpisuje Krešimir Dolenčić. Prevoditeljica Ursula Burger zadužena za prijevod izvornog teksta, udahnula je tekstu hrvatski šarm.

image

Predstava Prekid preko veze, Kazalište Moruzgva

Ines Novkovic,Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite./Ines Novković

U svijetu u kojem imamo zaista sve; razne agencije, institute, laboratorije, savjetnike, consulting eksperte, marketinške gurue, vitezove samopomoći, medijske stručnjake, učitelje javnih nastupa, PR grupe, voditelji korporativnih komunikacija, društvene mreže za upoznavanje, sofisticirane programe za selekciju, u predstavi pisac istražuje krajnju granicu: agenciju specijaliziranu za prekidanje veza, osobne i profesionalne "rezače emocija".

image

Predstava Prekid preko veze, Kazalište Moruzgva

/Ines Novković

"Prekid veze je dio ljubavne priče iako je to njen kraj. Bez obzira na to što nije vodič za raskid (odbija svaku odgovornost u slučaju povećanja broja prekida tijekom izvedbi), ova predstava je prije svega prilika da se smijemo sebi i našim teškoćama u ugađanju i komunikaciji jedni s drugima, ne zaboravljajući da se zahvaljujući prekidu može roditi nova ljubav." poručio je autor predstave Tristan Petitgirard.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 10:19