PROJEKT ONI DOLAZE

Kakav show u Petom kupeu: Mladi glumci Pavle Vrkljan i Pavle Matuško oduševili prisutne, pogledajte fotografije

Pavle Matuško i Pavle Vrkljan

 Darko Tomas/Cropix
Kroz šest tjedana, od 10. rujna do 16. listopada, u Petom kupeu nastupaju najbolji mladi glumci i glumice u zemlji, ulaz je - besplatan

Dva sjajna mlada glumca, Pavle Vrkljan i Pavle Matuško nastupili su večeras u poznatom zagrebačkom klubu Peti Kupe, u sklopu velikog kazališnog projekta ‘Oni dolaze‘ koji organiziraju Jutarnji list i intendantica HNK Rijeka, Dubravka Vrgoč. Riječ je o predstavama koje se već tradiocionalno održavaju srijedom u poznatom trnjanskom klubu, večer je moderirao redatelj Ivica Buljan, a kasnije je goste zabavljao DJ Aldo Morro.

‘Oni dolaze‘ je u drugoj sezoni, a zamišljen je tako da svake godine okupimo trenutno najtalentiranije mlade glumce u generaciji, one koji tek završavaju Akademije dramskih umjetnosti, ali i one koji su već prve proboje u kazališta i na male ekrane napravili.

Pogledajte veliku fotogaleriju s večerašnje predstave, a više o životnim pričama dvojice glumaca možete pročitati OVDJE i OVDJE.

image

Pavle Vrkljan

Darko Tomas/Cropix
image

Pavle Matuško i Pavle Vrkljan

Darko Tomas/Cropix

Nakon velikog uspjeha prošlogodišnjeg izdanja, projekt "Oni dolaze" vratio se i ove godine s ciljem promoviranja mladih, neafirmiranih glumaca i glumica na domaćoj kazališnoj sceni. U današnjem kazališnom i medijskom prostoru, prilike za mlade talente postaju sve rjeđe, a upravo ovakvi projekti omogućuju im platformu za predstavljanje svojih vještina i talenata.

image

Pavle Matuško

Darko Tomas/Cropix
image

Pavle Vrkljan, Ivica Buljan i Pavle Matuško

Darko Tomas/Cropix

"Oni dolaze" zamišljen je kao odgovor na manjak prostora za mlade glumce, koji se suočavaju s izazovima pri ulasku u profesionalni kazališni život. Iako završavaju akademije i započinju svoje karijere, često nemaju priliku nastupati u kazalištima zbog financijskih ograničenja, a publika ih uglavnom prepoznaje kroz sapunice, što često ne prikazuje njihov pun glumački potencijal. Kroz šest tjedana, od 10. rujna do 16. listopada, u prostoru Petog Kupea želimo upravo to – pružiti priliku glumcima do 35 godina iz cijele Hrvatske da se predstave pred publikom i pokažu što mogu.

image
Darko Tomas/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix

Dosad su nam u sezoni nastupili (i publiku nasmijali i sjajno zabavili) Lana Ujević i Tomislav Dunđer, uz gostovanje Zrinke Cvitešić, te Anabela Sulić i Dominik Karaula.

Oni dolaze nastavlja se i u tjednima koji slijede. Evo rasporeda:

2. listopada 2024. – Vid Ćosić i Lena Medar/Kristijan Petelin i Anica Kontić

9. listopada 2024. – Lovro Rimac i Damian Humski

16. listopada 2024. – Lara Nekić i Jan Kovačić/Melody Martišković i Fabijan Komljenović

Uz kreativan tim iza pozornice, predvođen autoricom projekta Dubravkom Vrgoč, uz podršku Jutarnjeg lista i Petog Kupea, te partnera projekta HEP-a, HPB-a i Perutnine Ptuj, "Oni dolaze" sigurno će nastaviti oduševljavati publiku i u nadolazećim tjednima, a nadamo se i sezonama!

image

Pavle Vrkljan i Pavle Matuško

Darko Tomas/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. rujan 2024 14:50