Kvadratura

Jelena Miholjević: ‘I je i nije‘ bajka je o samoći koja je smiješna, melankolična i topla

Jelena Miholjević

 Ivan Posavec/
Nova predstava svestrane glumice nastala je u produkciji Teatra Exit a u njoj glumi s Liviom Badurinom. "Privilegirani smo što smo zajedno i našu ljubav dijelimo s publikom", kaže

I je i nije" nova je predstava Jelene Miholjević u kojoj glumi s Liviom Badurinom. Nastala u produkciji teatra Exit, režiju potpisuje Ksenija Zec, a dramaturgiju Saša Božić, autori s kojima Miholjević često radi.

"Ta predstava je čarolija, bajka o samoći koja je i smiješna i melankolična i topla. Livio i ja već dugo želimo igrati zajedno, ostvarilo nam se, još u ovoj divnoj Zec-Božić kombinaciji. Privilegirani smo što smo zajedno i našu ljubav dijelimo s publikom", kaže Jelena koja je krajem prošle godine bila i na američkoj miniturneji gdje je predstavljala projekt Hrvatskog zvukopisa. "Radi se o genijalnom projektu Jelene Remetin, s kojoj smo Andrea Remetin, kao pomoć u produkciji, i ja, kao jedna od interpretatorica priča na mobilnoj aplikaciji, obišle Boston, Washington i New York i prezentirale o čemu se tu radi. Zasad su pričama mapirani Zagreb, Split, neka mjesta na otocima i New York. Provjerite, aplikacija je besplatna i ovo je projekt koji me toliko inspirira i raduje, ponosna sam da sam dio Hrvatskog zvukopisa."

Iako je njezino matično kazalište Gavella još otprije potresa u procesu obnove, Jelena kao da radi više nego ikad. Osim predstave u kazalištu Exit, iza nje je i nedavna premijera "Modernih oblika patnje", prema tekstu Dine Vukelić, a u režiji Darija Harjačeka. Predstava u kojoj glumi s Markom Petrićem imala je premijeru u Koprivnici. Kada će Zagreb doći na red? "Veliki sam radoholičar i ne znam stati. Ulazimo već u treću godinu zatvorene zgrade Gavelle i snalaženja po mnogim drugim prostorima i gradovima. S "Modernim oblicima patnje" gostujemo posvuda, u koprodukciji smo s Ludens teatrom, a zagrebačka će premijera biti kada se otvore vrata kazališta, što, nažalost, ne možemo reći kada će se dogoditi."

Jelenu Miholjević već neko vrijeme percipiramo i kao pjesnikinju. Svoje pjesme objavljuje na Facebooku i ima vjernu publiku. Kada će napokon zbirka? "Na proljeće, dovršena je i polako ulazimo u posljednje pripreme. Objavit će je ‘Petrine knjige‘, urednik je Zoran Maljković. Tako da će biti prava trešnjevačka zbirka."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:10