IVA HRASTE SOČO

Intendantica HNK u Zagrebu članica žirija za dodjelu prestižnih nagrada ‘International Opera Awards‘

Iva Hraste Sočo

 /Press
‘Posebno sam sretna što je kroz ovu moju aktivnost hrvatsko kazalište zastupljeno na visokom međunarodnom nivou‘

Intendantica HNK u Zagrebu dr. sc. Iva Hraste-Sočo bila je članica žirija za dodjelu prestižnih nagrada “International Opera Awards” za 2024. godinu U srijedu 2. listopada 2024. godine u Bavarskoj državnoj operi (Prinzregententheater) u Münchenu dodijeljene su međunarodne godišnje nagrade “International Opera Awards” u suradnji sa časopisom “Opera Magazine”. Nagrade potiču izvrsnost operne umjetnosti diljem svijeta, a ciljevi su podići status opere kao umjetničke forme, prepoznati i nagraditi uspjeh u operi te prikupiti stipendijska sredstva za ambiciozne i nadolazeće talente iz cijeloga svijeta.

“Izuzetna mi je čast biti izabrana za članicu žirija ovako ugledne nagrade koja slavi najbolje operne umjetnike i organizacije diljem svijeta. Veselim se prilici da s kolegama iz cijelog svijeta prepoznajem i nagrađujem iznimne talente i umjetnike koji oblikuju budućnost operne umjetnosti, kao što su, ove godine nagrađeni, između ostalih, pjevači Lisette Oropesa i Benjamin Bernheim ili dirigentica Simone Young. Posebno sam sretna što je kroz ovu moju aktivnost hrvatsko kazalište zastupljeno na visokom međunarodnom nivou”, ističe Iva Hraste-Sočo.

image

Opera Awards

/Press

Žiriranje su provodila 63 europska i svjetska profesionalca iz struke na čelu s urednikom časopisa “Opera Magazine”, Johnom Allisonom.

Članstvom intendantice u ovom žiriju nastavlja se i učvršćivanje međunarodnih veza zagrebačkog HNK-a s ciljem što boljeg pozicioniranja hrvatskog središnjeg nacionalnog kazališta na europskoj i svjetskoj kulturnoj mapi.

Dr. sc. Hraste-Sočo je, osim spomenute funkcije, i članica upravnog odbora Opera Europe, najveće europske organizacije opernih kuća te žirija FEDORA Prizes Biennale 2025 kojeg organizira europsko udruženje filantropa opere i baleta FEDORA.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 13:10