Razvojačeni baletan Potiomkin

‘Dva brata blizanca igrala su se na ulici, jedan je poginuo spašavajući drugog‘

Oleksij Potiomkin

 Privatna Arhiva/Privatna Arhiva

Oleksij Potiomkin, ukrajinski baletni prvak koji je prvi dio ruske invazije na svoju zemlju proveo naoružan u dobrovoljnoj medicinskoj postrojbi, u Hospitalcima, te i danas humanitarno skuplja pomoć za Ukrajince, plešući po Europi, na svojim je društvenim mrežama objavio potresnu pogibiju djeteta, odnosno jednog od blizanaca u regiji Dnjepropetrovsk.

Baletni prvak podijelio je objavio svoje sugrađanke, volonterke, koju prenosimo:

"Cijeli svijet mora znati za ovog malog anđela.

image

Oleksij Potiomkin, Blizanci, objava

Jl Urednici/

Mali grad Zelenodolsk u regiji Dnjepropetrovsk neprijatelj je napao iz višecjevnog bacača Uragana i kazetnim granatama. Granatiranje se dogodilo u podne, kada je na ulici bilo mnogo ljudi.

image

Oleksij Potiomkin, Blizanci, objava

Jl Urednici/
image

Oleksij Potiomkin

Privatna Arhiva/Privatna Arhiva

Dva brata blizanca igrala su se na ulici. Tijekom granatiranja jedan od blizanaca je pao, a drugi je pokrio brata sobom. Fragment je pogodio Denisa, nažalost, nije mu bilo spasa i dječak je preminuo u bolnici. Mali heroj je imao 9 godina." Nakon razvojačenja, baletan Potiomkin priprema predstavu prema Kafki, "Proces" u koreografiji Jirija Bubeničeka i to u slovačkim Košicama, istovremeno djelujući humanitarno i u korist domovine. U rujnu je Oleksij za Jutarnji list apelirao da jedna kaciga košta čak 700 američkih dolaram, te je pozvao ljude da doniraju novac za opremu Ukrajinaca, na stranici www.hospitallers.life.

https://www.facebook.com/oleksii.potiomkin

https://mobile.twitter.com/itarmyukr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:03