VRUĆE LJETNE NOĆI

‘Duhovito i sexy‘: na ljetnu pozornicu Tuškanac stiže u Londonu rasprodana predstava. U glavnoj je ulozi glumac iz ‘Ripleya‘

Andrew Scott

 Frazer Harrison/getty Images/profimedia/Frazer Harrison/getty Images/profimedia
Andrew Scott u glavnoj je ulozi u modernoj verziji ‘Ujaka Vanje‘, na West Endu. Predstava je snimljena uživo te se prikazuje na platnu

Na Ljetnu pozornicu Tuškanca dolazi moderna verzija "Ujaka Vanje" s Andrewom Scottom u glavnoj ulozi, snimljena uživo za vrijeme nekoliko rasprodanih izvedbi na londonskom West Endu.

Andrew Scott, glumac koji je mnoge oduševio svojim nastupima u "Strancima" te serijama "Ripley" i "Fleabag", zvijezda je monodrame u kojoj je odigrao nekoliko likova iz Čehovljeva klasičnog dramskog teksta, koji je za kazalište adaptirao Simon Stephens, a režirao Sam Yates. Istovremeno komičan i tragičan, Vanya predstavlja hrabro istraživanje naše zajedničke ljudskosti – nada, snova i žaljenja.

Kritika i publika s oduševljenjem su dočekale ovo radikalno tumačenje Čehovljeva teksta, posebice Scottov nastup koji su proglašavali ulogom godine i glumačkim masterclassom. Duhovita, seksi i iznenađujuće emocionalna, predstava "Vanya" spada među predstave koje su obilježile prošlu godinu, naveli su iz Kina Tuškanac.

Andrew Scott široj je publici najpoznatiji po ulozi u hit seriji na Netflixu, Ripley.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. lipanj 2024 10:35