Tvorničke postavke

Dobit ćete, napokon, odgovore na pitanja gdje je lakše uspjeti i pasti, na estradi ili u politici, te kako afera može utjecati na brak

Ksenija Marinković

 Tomislav Kristo/Cropix
Riječ je o redateljskom kazališnom prvijencu prvakinje zagrebačkog HNK, popularne Ksenije Marinković, i to kroz jednu ‘feel good komediju‘

Kazalište Moruzgva novu kazališnu sezonu najavljuje ljubavno-erotsko-glazbeno-političkom komedijom Ivice Ivaniševića i Marine Vujčić, naslovljenom "Tvorničke postavke", koja govori o tome gdje je lakše uspjeti ili pasti, na estradi ili u politici, te kako ljubavna afera može utjecati na brak.

Premijera je 2. listopada u kazalištu Vidra, a riječ je o redateljskom kazališnom prvijencu prvakinje zagrebačkog HNK, popularne Ksenije Marinković, i to kroz jednu "feel good komediju". U glavnim ulogama igraju: Ana Begić Tahiri, Amar Bukvić, Iva Jerković i Ivan Čuić.

Dr. Krešimir Brlek (Amar Bukvić), ugledni zagrebački otorinolaringolog s političkim ambicijama, i njegova supruga Dagmar (Ana Begić Tahiri), sveučilišna profesorica antropologije, mirno su živjeli zaokupljeni znanstvenim radom i dosljedni dubokom uvjerenju kako je seks precijenjen. A onda se u stan iznad njihova uselio dalmatinski estradno-ljubavni par umjetničkih imena Angelo Biondi (Ivan Čuić) i Deziderata De (Iva Jerković), koji će im u život unijeti, najblaže rečeno, dašak neočekivane svježine. Tako predstavu najavljuje Moruzgva.

- Silno sam zahvalna Eciji Ojdanić što mi je dala priliku da pokušam izrežirati predstavu u njezinom teatru - ističe Ksenija Marinković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:59