FILHARMONIJA U LISINSKOM

Zbog Šutejeve smrti izmijenjen program

 Željko Šop/CROPIX
Prvi put u ovoj sezoni nastupit će stalni gost dirigent Shlomo Mintz a na repertoaru je Elgar, Šostakovič i Barber

ZAGREB - U Lisinskom je u petak navečer na rasporedu koncert ciklusa Plava oktava Zagrebačke filharmonije. Prvi put u ovoj sezoni nastupit će stalni gost dirigent Shlomo Mintz, slavni violinist koji svoje dirigentske nastupe često kombinira i s izvedbama koncerata za violinu.

No, sutra će jedina solistica biti miljenica zagrebačke i hrvatske publike Monika Leskovar. Ona će uz filharmonijski orkestar pod Mintzovim ravnanjem svirati Koncert za violončelo i orkestar u e-molu engleskog skladatelja Edwarda Elgara.

U drugom dijelu večeri na programu je Prva simfonija u f-molu, op. 10 Dmitrija Šostakoviča, a zbog smrti Vjekoslava Šuteja izmijenjena je prva točka koncerta. Umjesto Brahmsove Svečane akademske uvertire, filharmonijski gudači će izvesti žalobni Adagio Samuela Barbera, a u predvorju dvorane za sve će posjetitelje biti otvorena knjiga sućuti.

Komemoracija i pogreb Vjekoslava Šuteja bit će, prema informacijama iz Filharmonije, početkom sljedećeg tjedna. Točan datum i sat još nisu određeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:04