DESETO IZDANJE

Vraća se Drito, najveći domaći festival posvećen hip-hop i trap glazbi. No promijenili su lokaciju

Kuskus Boćarski

 Marko Lopac/
Kako najavljuju, s obzirom na sve veći interes gen-z publike, jubilarno izdanje ove godine održati u još većem obliku i stoga stižu u Dom sportova

Najveći domaći festival posvećen hip-hop i trap glazbi - Drito, ove godine obilježava jubilarno deseto zagrebačko izdanje. Nakon što je publika s nestrpljenjem iščekivala objavu datuma održavanja u Boćarskom domu, stiglo je iznenađenje - zbog velikog interesa, ovogodišnje izdanje festivala održat će se u zagrebačkom Domu sportova. Naslovljen "Drito X", festival na ovu novu lokaciju stiže 19. i 20. travnja, a ulaznice su od danas dostupne u prodaji.

"Za 10. zagrebačko izdanje Drita, odlučili smo se za novu i puno veću lokaciju, a tu ste nam i vi malo pomogli vašim glasanjem" otkriva yem, organizator i pokretač festivalskog serijala Drito, prvi put održanog 2016. godine u zagrebačkoj Tvornici kulture. Festival je od tada izrastao u vodeće festivalsko ime regionalne gen-z generacije i glazbene zajednice, a osim u Zagrebu, održava se i u Osijeku i u Rijeci.

image

Hiljson Mandela

Marko Lopac/

Zagrebačko izdanje festivala posljednje je dvije godine doživjelo svoj najveći uspjeh do sada; "Drito iz Boćarskog" se tijekom 2022. i 2023. godine kroz dva dana trajanja održavao u Boćarskom domu, te na jednom mjestu okupljao više od šest tisuća posjetitelja, preko 20 domaćih i regionalnih trap i hip-hop imena i bio rasprodan do mjesec dana unaprijed.

Kako najavljuju, "s obzirom na sve veći interes gen-z publike, jubilarno 10. zagrebačko izdanje Drito festivala ove će se godine održati u još većem obliku i stoga "Drito X" stiže u Dom sportova". Prvi line-up bit će objavljen uskoro

image

Grše na Dritu

Marko Lopac/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 12:25