'U MORU I PLAMENU'

VIDEO: ZORAN ČALIĆ BAND Usprkos žici, prvi video s nadolazećeg albuma ključnog gitariste Majki sniman na granici sa Slovenijom

 YouTube
Zoran Čalić Band, novi je bend Zorana Čalića – izvrsnog, ali samozatajnog gitarista i jednog od ključnih ljudi u legendarnom stvaralaštvu grupe Majke

Prije nekoliko mjeseci, Zoran Čalić Band izašao je van s debi singlom ‘’U moru i plamenu’. Taj je single najavio izlazak istoimenog, također debi albuma. Single je poslan i zavrćen na radio postajama te je novi bend ovog iznimno talentiranog čovjeka i gitarista upoznat sa širom javnošću. Nakon premijere, bend se ponovno zatvorio u studio i nastavio sa snimanjem nadolazeće ploče koju će objaviti izdavačka kuća Dancing Bear. Više informacija o izlasku album, uskoro.

Kako bi svoju publiku podsjetio na svoj rad i djelo, Zoran Čalić Band ( Facebook ) napokon je za single snimio i video kojeg od prošlog tjedna možete gledati na DancingBear RecordsTV youtube kanalu .

Video ‘U moru i plamenu’ sniman je u šumi nedaleko od granice Hrvatske i Slovenije, a za ideju spota su zaslužni Ivo Rimc i sam Zoran. Video je sniman mobitelom kada su njih dvojica, obojica veliki ljubitelji životinja, bili u šetnji sa svojim psima Lili i Jocom. Osim toga, valja naglasiti kako su i Zoran i Ivo veliki protivnici žica i ograda između dviju država.

Glazbeni stil u kojem Zoran Čalić Band vješto pliva je rock'n'roll kroz koji se provlači psihodelična atmosfera izvučena iz dubine duše omiljenih Čalićevih žanrova: bluesa, soula i countryja.

Ono što će publiku odnijeti u svijet Zoran Čalić Banda je upravo fuzija gore spomenutih stilova na jedinstven i specifičan način gdje se retro atmosfera vođena Čalićevom energičnom vizijom i prepoznatljivim gitarističkim stilom uvlači u ono moderno što glazba trenutno nudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 20:31