ODLAZI ZAUVIJEK

VIDEO: STARI PANKERI NE MOGU VJEROVATI Nekad su ovdje rasturali Ramones i Patti Smith,a danas CBGB postaje elitni restoran

 Getty

Njujorčani, ali i svi oni koji znaju što za glazbu znači jedan od vjerojatno najpopularnijih klubova na svijetu, CBGB & OMFUG, bili su u šoku od sreće kad su pročitali da se ponovno otvara. Na njihovu žalost, vijest ih je na kraju prilično razočarala.

Naime, na mjesto legendarnog kluba dolazi - restoran, prenosi Gothamist .

Međutim, kad je Hilly Kristal 1973. godine u New Yorku otvorio CBGB, nije mu ni na kraj pameti bio restoran - služio je glasnu glazbu, puno dima i znoja, i bio je poznat po koncertima i glazbi, a ne po meniju.

Na pozornici CBGB-ja svirali su tada još neafirmirani Talking Heads, Blondie, The Ramones, Patti Smith i mnogi drugi. Mjesto je bilo poznato kao rasadnik punka i new wavea da bi krajem osamdesetih bilo pretvoreno u umjetničku galeriju s koncertnim prostorom i novim imenom - CB's 313 Gallery.

Kristal je bio prisiljen zatvoriti klub 2006. zbog nesređenih vlasničkih odnosa, a posljednji je koncert održala Patti Smith, 15. listopada 2006. Kristal je sljedeće godine preminuo.

Stoga s jedne strane ne čudi da su gomile na Twitteru počele plakati nad sudbinom legendarnog kluba i blasfemijom pretvaranja punk gnijezda u skupocjeni restoran, no kao što je napisao novinar New York Posta, već godinama se ondje ne može sresti nijedan Njujorčanin - samo turisti u potrazi za punk dušama koje su već prije kojeg desetljeća isparile s tog mjesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 04:59