OK GO

VIDEO: POTPUNI KAOS U BESTEŽINSKOM STANJU Bend koji su proslavili kreativni spotovi snimio cijelu pjesmu u slobodnom padu

 Screenshot YouTube

Američki bend 'OK Go' koji se proslavio maštovitim i kreativnim spotovima redovito snimljenima iz jednog kadra oduševio je publiku najnovijim uratkom u kojem se članovi benda igraju s konceptom gravitacije.

Cijeli spot za novu pjesmu 'Upside Down and Inside Out' snimljen je u bestežinskom stanju - u avionu u slobodnom padu, kakvim NASA-ini astronauti simuliraju uvjete mikrogravitacije.

Osim zadivljujuće koreografije u kojoj sudjeluju članovi benda i dvije ljupke 'stjuardese', bend se ponovno poigrao i s bojama i oblicima, pa je tako pred kraj spota unutrašnjost aviona prepuna obojanih loptica, disko-kugli, boje za tijelo, potrganih pináta i brojnih drugih predmeta, stvarajući potpuni kaos boja i oblika .

Iako izgleda kao da je snimljen u samo jednom kadru, to nije bilo moguće, jer parabolična putanja zrakoplova omogućava simulaciju bestežinskog stanja samo 25 sekundi u komadu za vrijeme cijelog manevra od 60 sekundi. Kako bi to kompenzirali, članovi benda snimali su spot u segmentima od 25 sekundi, dok bi između slobodnog pada sjedili ili stajali potpuno nepomično i čekali nastavak snimanja.

Rezultat je novi spot koji vrlo brzo postaje viralan:





OK Go - Upside Down & Inside Out

Hello, Dear Ones. Please enjoy our new video for "Upside Down & Inside Out". A million thanks to S7 Airlines. #GravitysJustAHabit

Posted by OK Go on 11. veljače 2016




Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 02:58