KONCERT U LISINSKOM

VIDEO: MONTIPAJTONOVCI KLASIČNEGLAZBE Kad Igudsman i Joo izađu na pozornicu, publika se valja od smijeha

 promo foto
Vrhunsko klasično obrazovanje na prestižnoj engleskoj školi Yehudi Menuhin, a na pozornici su im se pridruživale svjjetske muzičke zvijezde ili glumci - John Malkovich, Mischa Maisky, Julian Rachlin i Roger Moore

Nakon velikog uspjeha 2011., 2013. i 2014. godine svjetska glazbena atrakcija pod nazivom Igudesman & Joo ponovno se vraćaju 19. prosinca na pozornicu Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

Za sebe kažu da "žive u zemlji YouTubea", gdje su njihovi klipovi u kratkom vremenskom razdoblju postigli milijunske klikove! Aleksej Igudesman i Hyung-ki Joo osvojili su svijet atraktivnim nastupima u kojima kombiniraju klasičnu glazbu, komediju i kazalište, a prozvali su ih "montipajtonovcima svjetske klasičarske scene".

Njihovi koncerti jamče odličnu zabavu, ali i vrhunsko muziciranje! Obrazovali su se na prestižnoj engleskoj školi Yehudi Menuhin gdje su stekli vrhunsko klasično obrazovanje. Često im se na pozornici pridruže simfonijski orkestri pa čak i svjetske muzičke zvijezde ili glumci - John Malkovich, Mischa Maisky, Julian Rachlin i Roger Moore. Osim što nastupaju i na stadionima, gostovali su i u najprestižnijim dvoranama svijeta kao što su Kennedy Center u Washingtonu i Carnegie Hall u New Yorku.

Klasična glazba u bizarnim, otkačenim, pomaknutim, smiješnim situacijama i varijacijama – tu su Igudesman i Joo majstori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 22:16