INDIE ROCK

VIDEO: JOHNNY FOREIGNER Band iz Birminghama ponovno u Zagrebu

Upravo objavljeni četvrti album 'You Can Do Better' predstavit će zagrebačkoj publici, uz dva mlada benda, zagrebački 'Big Strip Gorila' i kutinski 'Rusti'

Nakon nastupa u KSET-u u lipnju prošle godine, po drugi put u Zagreb dolazi band iz Birminghama Johnny Foreigner. U osam godina postojanja bend je proputovao stotine tisuća avionskih kilometara, od Amerike i Europe do Japana, a upravo objavljeni četvrti album 'You Can Do Better' predstavit će zagrebačkoj publici uz karakteristično jake muško-ženske vokale. O sebi kažu kako bi htjeli da su iz Chicaga, zovu se 'punk', a htjeli bi biti popularniji.

Johnny Foreigner nastupaju u 'Klubu' u četvrtak 17. travnja, a uz njih će nastupiti dva mlada benda - zagrebački 'Big Strip Gorila' i kutinski 'Rusti'.

Big Strip Gorila djeluje od ljeta 2011. godine kad snima svoj prvi EP koji u potpunosti samostalno distribuira. Bend se orijentira prema modernom rock zvuku, a svoj žanr jednostavno naziva 'Zoo Rock'. Izdavanjem EP-a kreću i nastupi na prvim festivalima, poput međunarodnog Emergenza Festivala, Ferragosto Festivala, nastupa na MUF-u, Mars Moon-u u Slavonskome Brodu, a pozornicu su dijelili sa mnogim poznatim regionalnim izvođačima poput Kawasaki 3P-a, Pipsa, Električnog Orgazma, Kandžije, Partibrejkersa i Gatuza.

2013. snimaju pjesmu 'Negacija savršene priče' koja je objavljena na prvoj hrvatskoj indie kompilaciji Croatia Recordsa. Tim singlom uspijeva upasti na Jelen Demofest, regionalno banjalučko natjecanje demo bendova, a zatim i na najveći hrvatski festival Terraneo 2013.

Rusti je mladi indie/noise/punk/rock bend iz Kutine. Do sad su imali nekoliko koncerata u Kutinskoj Baraci i Mini Film Festivalu u Kutini s Miki Solusom te rasprodani Klub kad su nastupali zajedno s Vlasta Popić.

Njihova glazba može se opisati kao indie rock prožet noiseom i punk energijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:27