GOSTUJE REMI

VIDEO: ALEKSANDAR DRAGAŠ PRESLUŠAO JE NOVU BOU 'Dok glazba traje' doima se jednim od najkomercijalnijih albuma u 3,5 desetljeća ovog benda

 promo foto
Na albumu se nalazi i singl "Daleko u proljeće" s Remi iz Elementala, a prva koncertna promocija održava se 4. veljače u Vintageu

Funk-rock “Svemirski prijatelji” s jasno naglašenom gitarom Slavka Remenarića i Bučevim basom samo je jedan od aduta kojim će vas Boa pokušati privući k devetom albumu u tri i pol desetljeća postojanja obilježenog ranim uspjesima, dugim pauzama i ponovno pojačanim djelovanjem posljednjih godina. Drugi aduti mogli bi biti također fankoidne “Nešto se promijenilo” i “Pijesak” te uspješna remake verzija starog hita “Svi tvoji poljupci” s Petrom Oreč u prvom planu.

Koliko je Boa čudno postavljen bend, ne u lošem smislu, ukazuje i kontrapunkt nježne 80's pop balade “Pjesma za nju” i finalne, Krautrock elektronike “Bongo Bongo” koja je mogla sići s Bowiejeve “Berlinske trilogije”.

Kažu Puljiz i Remenarić da nisu tako namjeravali, ali “Dok glazba traje”, na kojem se nalazi i singl “Daleko u proljeće” s Remi iz Elementala, doima se jednim od najkomercijalnijih albuma Boe, potencijalno dopadljiv zrelijima koji su u 80-ima odrastali uz Japan, Ultravox i Spandau Ballet ili nešto ranije već prigrlili Roxy Music, Petera Gabriela i Davida Bowieja, ali i mlađima koji bi htjeli malo tog spleena 80-ih iz prve ruke. Našlo se mjesta i za nisku demo snimaka napravljenih u srednjoj školi kad su Puljiz i Remenarić više bili na tragu irskog i engleskog folka nego kasnijih novoromantičara.

Provjerite Bou uživo, 4. veljače u zagrebačkom Vintageu, a tijekom godine i i drugim klubovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 16:58