JOIE DE VIVRE

U parku Ribnjak slavi se ‘Fête de la Musique - Svjetski dan glazbe‘. Donosimo što je sve na programu

Park Ribnjak, ilustativna fotografija

 Tomislav Kristo/Cropix
Ove godine, osim glazbe, najavljene su i sportske aktivnosti povodom nadolazećih Olimpijskih igara u Parizu

Dana 20. lipnja u parku Ribnjak od 17 se sati slavi Fête de la Musique - Svjetski dan glazbe.

Francusko-hrvatska trgovinska i industrijska komora, u suradnji s Francuskom alijansom Zagreb i partnerima drugi put organizira glazbeni piknik. Ove godine, osim glazbe, najavljene su i sportske aktivnosti povodom nadolazećih Olimpijskih igara u Parizu, uz podršku Decathlona, službenog partnera Paris 2024.

Očekuje se i dolazak francuskog veleposlanika, NJ.E. g. Fabiena Fieschija, kao i predstavnika Grada Zagreba.

Posjetitelje očekuju razne aktivnosti. Sportski dio uključuje mini turnire u boćanju, badmintonu i stolnom tenisu, uz druge sportske rekvizite za slobodnu upotrebu u parku. Prijave za turnire bit će otvorene od 17 do 17:45, a natjecanja započinju u 18 sati.

Za one koji nisu sportski tipovi, priprema se glazbeni program s nastupima amaterskih izvođača iz zagrebačkih škola. Posjetitelji će uživati u taktovima francuske skupine Karpatt te nastupu frankofonog benda Jall aux yeux.

Osim glazbenih i sportskih aktivnosti na rasporedu su i dječja predstava "Lovci na svjetlo", mini radionica hokus pokus najmlađe, kutak knjige te radionica plesa za sve zainteresirane, a ovaj francuski događaj upotpunit će i izbor ukusnih sireva, bezalkoholnih pića i vina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. rujan 2024 03:13