MRLE POSTAJE DJ

‘U elektroniku sam se zaljubio u kazalištu, a večeras najbolji plesači dobivaju picoper‘

Mrle, Let 3

 Niksa Stipanicev/Cropix
Ikona grupe Let 3 večeras ima svoj premijerni DJ nastup na Mixmag Adria Outoor festivalu na otoku Krku

Mrle iz Leta 3 postaje DJ. Umjetničko ime mu je Demian, a premijerni nastup već večeras na Mixmag Adria Outdoor festivalu, koji se održava na plaži Medane u Puntu.

- Ne očekujte slatkastu, nego slatko tvrdu glazbu – najavljuje Mrle: - Bit će to sexy electro body set. Malo tvrđi. Pozivam sve da dođu, slikaju se i snimaju kako plešu i šalju mi snimke. Stavit ću ih na mreže, a najbolji će dobiti i nagrade – govori karizmatični pjevač, dodajući kako će među nagradama biti njegov sapun picoper, ali i ostatak "ŠČ" mercha.

- Imam nešto svojih pjesama koje ću puštati večeras. Davno sam počeo stvarati svoju elektroničku glazbu, a u techno sam se prvi puta zaljubio prije 30-ak godina, kad sam prvi put čuo DJ-a Stevea Stolla – kaže Mrle.

Nije se odmah počeo baviti tom glazbom, "samo mu se jako svidjela".

- Techno je postajao sve popularniji, a ja sam u to vrijeme bio i organizator evenata u Palachu. Inzistirao sam na tome da jednom tjedno u klubu imamo i party – prisjeća se.

- Jedan od prvih koji su se bacili u elektroničke vode bio je i DJ Ivan iz Opatije, intenzivno je radio na tome, a ja sam ga podržavao. Kad smo radili elektroničke evente, uvijek smo posebnu pažnju pridavali tome da imamo kvalitetno ozvučenje, baseve koji će učiniti da glazba bude pravi doživljaj – kaže Mrle.

Ideja o tome da i sam postane producent elektronike, pa onda i DJ, došla mu je s prilično neuobičajenog mjesta – kazališne pozornice.

- Radim kazališnu glazbu posljednjih deset do 15 godina i tako sam se upoznao s tehničkim dijelom cijele priče. Dugo surađujem s Paolom Magellijem, i trenutno u HNK Split postavljamo predstavu, a izdali smo i album s glazbom iz kazališta. I tu sam nekako primijetio da uz neke preinake glazbe iz teatra postaje fenomenalna plesna glazba – priča pjevač, dodajući da će u setu večeras, osim vlastite produkcije, puštati i tuđe pjesme.

Priča nam i kako si je nadjenuo novo umjetničko ime.

- Ime je došlo od romana "Demian" Hermanna Hessea, koji govori o dječarcu koji traži sam sebe. Tako i ja; ne znam je li mi draža gitara ili elektronika – govori Mrle, dodajući kako se prizvuk koji ga u posljednje vrijeme okupira može čuti i u pjesmi "Hello, how low?".

Najavljuje da će i iz trenutnog projekta na kojem radi s Magellijem, a kojemu je tema rat, izaći puno kvalitetne glazbe.

- A i Ivanka i ja već neko vrijeme radimo u tome zvuku – kaže.

- No sviđa mi se put: iz kazališta na plese podije. Kazalište mi je najveća inspiracija – zaključuje Mrle.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:57